- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Sportski centar Čajetina: Pripreme pred novu sezonu

Sportski centar Čajetina: Pripreme pred novu sezonu

- REKLAMA -

Novi ciklus letnjih priprema „Sportski centar Čajetina“ dočekuje sa u potpunosti spremnim i renoviranim objektima. I pored epidemiološke situacije u zemlji, interesovanje ekipa koje će se ove godine pripremati na Zlatiboru je na visokom nivou.

Sportski kompleks „Švajcarija“ je u odličnom stanju po pitanju kvaliteta podloge i terena. Takođe, veliko je interesovanje ekipa koje su do sada rezervisale termine na našim terenima. Pre svega, tu je Zlatibor, koji će se za sezonu u Superligi pripremati na svom terenu. Tu su i Inđija, Rad, Krupa, Zrinjski iz Mostara, Spartak Subotica, Grafičar, Mladost Novi Sad, imamo najave za Čukarički, za neke ekipe sa Malte, kao i za još nekoliko drugoligaških ekipa koje su pokazale interesovanje. Za avgust je dolazak najavio veliki broj škola fudbala. Što se tiče dvorane u Čajetini, za sada su tu već tradicionalno OK Beograd, kao i odbojkaška ekipa iz Zrenjanina. Teretana je renovirana, tako da očekujemo veliki broj individualnih treninga, a samim tim biće i bolji uslovi za pripreme ekipa koje budu u dvorani. Tokom leta ćemo biti u organizaciji „Kupa Dejana Dimitrijevića“ u basketu 3h3, kao i brojnih turnira na teritoriji opštine, gde smo organizatori ili suorganizatori – kaže direktor „Sportskog centra Čajetina“, Nikola Smiljanić, dodajući da je cela sezona priprema neizvesna, zbog situacije sa korona virusom, tako da će se sve planirane aktivnosti ostvariti ukoliko ne bude nekih drastičnih promena na tom polju.

U čajetinskoj hali igraće se košarkaška ABA2 liga, a plasman fudbalera Zlatibora u Linglong Superligu uslovio je određena prilagođavanja fudbalskog terena.

Moram da istaknem da smo u pripremama za ozbiljnu rekonstrukciju „Švajcarije“, pre svega po pitanju dogradnje tribine koja je neophodna za Superligu, kao i ostale uslove koje taj rang takmičenja zahteva. Trenutno se rade nove svlačionice na „Švajcariji“.

Termin ovogodišnjeg „Sabora trubača“ na Zlatiboru je poznat, ali će sve zavisiti od razvoja situacije ne samo sa epidemijom, već i sa nedavnim vremenskim nepogodama.

Datum koji je određen za Sabor je 19. jul. Međutim, ove poplave su dovele do toga da praktično ni u Guči niko ne razmišlja o saboru. Čekaćemo uputstva Vlade i Kriznog štaba, ali nisam siguran na koji način će to biti organizovano. Mi ćemo dati sve od sebe da bude na najvišem mogućem nivou, ali sama situacija nam ne daje za pravo da očekujemo da će Sabor ove godine biti neki značajan događaj, pre svega po pitanju broja posetilaca.

Zlatiborpress

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime