- REKLAMA -
2.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice SNS Užice: Svi projekti realizuju se transparentno uz poštovanje zakonskih i procedura...

SNS Užice: Svi projekti realizuju se transparentno uz poštovanje zakonskih i procedura predviđenih projektom

- REKLAMA -

Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Užice prenosimo u celosti.

Predstojeći lokalni izbori jesu pravi povod za saopštenje Zeleno – levog fronta i ljudi koji su se do sada uglavnom projektno bavili temama vezanim za zaštitu životne sredine. Ipak, kako se izbori bliže ova tema oko koje su se okupili polako odlazi u drugi plan, jer treba prikupiti poneki politički poen.

Senzacionalno su otkrili zakulisne dogovore i koruptivne radnje i to ni manje ni više nego u jednom od najvećih nacionalih projekata Prestonica kulture Srbije. Ova ozbiljna politička stranka, kako sebe nazivaju ( osnovana pre nepunih šest meseci) trebalo bi da zna da se svi projekti realizuju potpuno otvoreno i transparentno uz poštovanje zakonskih i procedura predviđenih samim projektom, pa je tako i u ovom slučaju.

Naime, članom 61. stav 1. tačka 1. predviđeno je da Naručilac može sprovesti pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva ako samo određeni privredni subjekt, može da isporuči dobro, pruži uslugu ili izvede radove, iz bilo kojeg od sledećih razloga:

1) Cilj nabavke je stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja
2) Nepostojanje konkurencije iz tehničkih razloga ili
3) Zbog zaštite ekskluzivnih prava, uključujući prava intelektualne svojine.

Imajući u vidu da se radi o pravu intelektualne svojine, odnosno o angažovanju reditelja i scenariste neophodnih za pripremu i realizaciju događaja u okviru projekta Užice prestonica kulture 2024 Naručilac, odnosno Grad Užice, je objavio obaveštenje o sprovođenju pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva u skladu sa članom 62, stav 1. Zakona i istovremeno Kancelariji za javne nabavke uputio zahtev za dostavljanje mišljenja o osnovanosti pregovaračkog posupka bez objavljivanja javnog poziva, uz kompletnu dokumentaciju u vezi sa razlozima koji opravdavaju postupak.

Usluge režije i scenarija obuhvataju celokupnu pripremu i realizaciju događaja i ceremonije svečanog otvaranja, izradu rediteljskog koncepta i scenarija i druge neophodne aktivnosti za ovu vrstu usluge.

Shodno članu 62. stav 3. Zakona, dana 17.01.2024. godine Kancelarija za javne nabavke dostavila je mišljenje da je osnovna primena pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva. Na osnovu dostavljenog mišljenja, a u skladu sa članom 62. stav 4. Zakona, nakon objavljivanja obaveštenja iz člana 62. stav 1. Zakona, Naručilac je dužan da u pisanoj formi uputi poziv za pregovaranje jednom ili ako je moguće većem broju privrednih subjekata.

S obzirom na to da je samo jedan privredni subjekt ovlašćen za zastupanje reditelja i scenariste koji su određeni od strane Programskog tima za realizaciju projekta, a koji poseduju dokazane reference neophodne za predmetnu uslugu, tom privrednom subjektu upućen je poziv za pregovaranje na osnovu napred navednog mišljenja.

I napominjemo da javni poziv nije izostao, već je objavljeno obaveštenje na Portalu javnih nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

U skladu sa svim navedenim Zeleno-levi front pozivamo da nastavi da pomno prati realizaciju ovog, ali i svih ostalih istorijski važnih projekata za grad Užice kojih će biti nikada više. Užičane pozivamo da isprate sve koncerte, izložbe, promocije, nastupe najpoznatijih domaćih i umetnika iz zemalja u okruženju, ali i infrastrukturne radove koji su deo ovog velikog nacionalnog programa.

Užice je sa ponosom izgovaramo Prestonica kulture Srbije 2024. godine i domaćin MOSI posle gotovo šest decenija. Užice jeste dobar grad za sve njegove građane i isključivo uz njihovu podršku kao i do sada biće još bolji.

Potpuno sigurni u poverenje Užičana nastavljamo sa realizacijom važnih i velikih projekata a jedan od njih svakako je i Prestonica kulture Srbije.

Očigledno je da Zeleno-levi front ne zna ni šta je zeleno, a ni gde je levo.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.4 ° C
2.4 °
2.4 °
97 %
1.7kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime