- REKLAMA -
-13.7 C
Užice
Početna Srbija i region Skupština slobodne Srbije uputila zahteve vlastima

Skupština slobodne Srbije uputila zahteve vlastima

- REKLAMA -

Skupština slobodne Srbije se pridružila svim ekološkim organizacijama u daljim aktivnostima, protestima i gradjanskoj neposlušnosti, saopštili su iz ovog neformalnog udruženja, a u vezi sa pitanjima zaštite prava i imovine gradjana i životne sredine.

Zahteva se poništavanje Vladine Uredbe o prostornom planu “koju je platila kompanija Rio Sava” i na osnovu koje je izvedena prenamena poljoprivrednog zemljišta u gradjevinsko, navedeno je u saopštenju.

Drugo, tražimo moratorijum na svaki novi rudarski projekat sve do donošenja Zakona o odgovornom rudarenju, u kojem će se ova oblast potpuno urediti jasnim i transparentnim procedurama učešća relevantnih ministarstava, ekoloških udruženja, kao i stručne i naučne javnosti, istaknuto je uz objašnjenje da se na ovaj način mogu potencijalno ostvariti projekti koji ne nose rizik za dugoročni opstanak i prosperitet stanovnistva.

Treći zahtev je otvaranje svih ugovora koje je država Srbija potpisala sa kompanijama koje planiraju ili već rade unutar granica zemlje, a nanose veliku štetu životnoj sredini i zdravlju gradjana.

Pored toga, zatraženo je povlačenje svih policijskih prijava gradjanima koji su učestvovali u blokadama, budući da su ti gradjani koristili svoja Ustavom garantovana prava i nisu bili u prekršaju, saopštila je Skupština slobodne Srbije.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
few clouds
-13.7 ° C
-13.7 °
-13.7 °
89 %
1.9kmh
15 %
Uto
-11 °
Sre
1 °
Čet
2 °
Pet
3 °
Sub
-0 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime