- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Skup empatije i ćutanja u Užicu povodom tragedije u beogradskoj školi

Skup empatije i ćutanja u Užicu povodom tragedije u beogradskoj školi

- REKLAMA -

Nekoliko stotina Užičana i večeras se spontano okupilo na Trgu partizana kako bi odali poštu nastradalima u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Branko Ilić

Okupljeni građani među kojima su bili roditelji sa decom, nastavnici, direktori užičkih škola su na Trgu palili sveće, a zatim su prošetali do Crkve Svetog Đorđa gde je sveštenstvo održalo molitvu povodom tragičnog dođaja koji se desio u beogradskoj školi.

Spontano smo se organizovali i večeras. Drugari iz KUD Sevojno, deca članovi KUD-a su izrazili želju da večeras budu na ovom skupu umesto da imamo probu i u dogovoru sa roditeljima oni su svi zajedno večeras ovde. Namera nam je da pošaljemo vid podrške porodicama u Beogradu. Neko sam čuo izjavu da je ovo moderna krvava bajka,  novog doba, nažalost. Naš dogovor je bio da se objedinimo u ćutanju. Smatramo da nije vreme da upiremo prstom u bilo koga, nije trenutak ni za kakve velike reči. Kao ljudi, roditelji, ljudska bića treba da smo saborovani, da zagrlimo ovu decu, da ih naučimo šta je ljubav, da pokušamo iz ovog što nam se desilo nešto da naučimo i da naučimo ovu decu da sutra budu bolji i uspešniji ljudi, rekao je Branko Ilić iz KUD Sevojno.

Bojana Ivanović

Užičanka Bojana Ivanović navela je da je njena ideja bila da se okupe svi oni koji saosećaju.

Takođe sam rekla da želim da napravimo jedan skup empatije na kojem ćemo ćutati. Ali ne zato što nemamo prave odgovore, ja samo mislim da u ćutnji možemo da se ujedinimo i da u ćutnji možemo da stvorimo dovoljno velik broj ljudi koji želi nešto da menja. Što nas je više biće više empatije, najpre to da razvijamo, a onda ćemo doći možda do boljih rešenja za našu decu, navela je Ivanović.

Okupljeni građani su ispred Crkve Svetog Đorđa palili sveće i u tišini odslušali molitvu i još jednom izrazili tugu i žal zbog događaja koji je potresao našu zemlju.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime