- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Srbija i region Saradnja Srbije i Crne Gore u zaštiti okoline

Saradnja Srbije i Crne Gore u zaštiti okoline

- REKLAMA -

Ministri za zaštitu životne sredine Srbije i Crne Gore, Irena Vujović i Ratko Mitrović, dogovorili su potpisivanje novog memoranduma o saradnji kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti, saopšteno je u Beogradu.

Vujović je izjavila da su se dogovorili i o rešavanju problema “plutajućeg otpada” na reci Lim koja protiče kroz obe zemlje.

Resorno ministarstvo Srbije je raspisalo konkurse za postavljanje barijera na toj reci i formirani su zajedničko telo nadležnih ministarstava, kao i radna grupa koja će “mapirati sve divlje deponije” u slivu te reke “da bismo krenuli s njihovim uklanjanjem”, rekla je Vujović.

Ministarka je dodala da je sa svojim crnogorskim kolegom razgovarala i o pojačanim inspekcijskim kontrolama i izgradnji reciklažnih centara i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Ministar Mitrović je izjavio da je cilj njegove  posete, pored rešavanja problema na Limu, želja da se produbi ukupna saradnja u oblasti ekologije.

“Imamo veliki problem sa čvrstim otpadom i došli smo da vidimo kako Srbija rešava taj problem. Srbija će graditi osam reciklažnih centara, i ta iskustva će nam biti korisna” naveo je crrnogorski zvaničnik.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime