- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma na Zlatiboru (VIDEO)

Sajam poljoprivrede i ruralnog turizma na Zlatiboru (VIDEO)

- REKLAMA -

Opština Čajetina i Zlatiborski eko agrar pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, organizuju Prvi sajam poljoprivrede i ruralnog turizma Zlatibor 2024. od 10. do 12. maja na više lokacija u centru naseljenog mesta Zlatibor. Sajam će predstavljati jedinstvenu priliku za sticanje novih znanja, umrežavanje i davanje značajnog doprinosa razvoju poljoprivrede u regionu.

Agro sajam Zlatibor je zamišljen da bude koristan širokoj publici, poljoprivrednicima, savetodavcima, naučnicima iz oblasti poljoprivrede kao i svima zaiteresovanima za distribuciju i kupovinu poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Opština Čajetina

Sajam će se odvijati u tri celine, naglasio je direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić – izložbeno-prodajnom, koji će se odvijati na Kraljevom trgu na Zlatiboru, gde će biti predstavljene poljoprivredno-savetodavne službe iz cele Srbije kao i proizvođači koje oni preporučuju, edukativni deo koji će se odvijati u Inovacionom biznis centru Zlatibor i ono što vidimo kao glavni adut ove manifestacija je izložba poljoprivredne mehanizacije koja će se održati u neposrednoj blizini Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru.

Zlatiborski eko agrar je odnedavno bogatiji za ogranak pod nazivom Agro sajam koji je specijalizovan za organizaciju događaja u oblasti poljoprivrede i turizma poput Pršutijade, Rakijade i sličnih manifestacija karakterističnih za zlatiborski kraj.

Marić je posebno istakao da je edukacija poljoprivrednika sve značajniji osnov uspešnog bavljenja ovom privrednom granom i taj segment je neodvojiv od onoga što Eko agrar uobičajeno radi.

-Insistiramo na primeni nauke u praksi u cilju podizanja prinosa i bolje ekonomičnosti na gazdinstvima. Sve edukacije se odvijaju sa naglaskom na uslove poslovanja u našem kraju, u brdsko-planinskom području, i kao što smo prošle godine održali veliki broj predavanja za poljoprivrednike, istim tempom nastavljamo i u ovoj godini. Prvu narednu edukaciju ćemo realizovati u saradnji sa Centrom za ispitivanje namirnica sa kojim nameravamo da organizujemo i jednu školu u kojoj će se izlagači sa smotre suvomesnatih proizvoda edukovati na koji način su njihovi proizvodi ocenjivani i kako su kategorisani, kako bi znali kako da u budućnosti još više unaprede nivo kvaliteta svojih proizvoda,  zaključio je direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime