- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Srbija i region Ružić: U Užicu na leto jedinstveno upravno mesto (FOTO, AUDIO)

Ružić: U Užicu na leto jedinstveno upravno mesto (FOTO, AUDIO)

- REKLAMA -

Izvor: Radio Luna Autor: Aleksandra Ranković

Boraveći u Užicu ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić podsetio je na pilot projekat ovog ministarstva čija je namera da se na jednom mestu omogući gradjanima da brzo i efikasno završe poslove koje imaju sa upravom. On je izjavio da će u Užicu početkom avgusta biti otvoreno jedinstveno upravno mesto.

 „U ove 3 godine za ovaj projekat smo izdvojili oko milion evra, u dinarskoj protivvrednosti. To će zadovoljiti potrebe 24 jedinice lokalne samouprave u Srbiji. Naš cilj i ideal je da svaka opštinska i gradska uprava ima jedinstveno upravno mesto, da se na tom mestu podastru objedinjene procedure gradjanima, da na tim šalterima ostvare sva svoja prava na mnogo brži, transparentniji način i da ne moraju više da idu od institucije do institucije kako bi završili neki upravni posao. Menjajući zakonodavni okvir omogućili smo da Zakon o opštem upravnom postupku a kasnije i elektronska platforma  koristi da se svi elektronski podatci razmenjuju. Uprava je ta koja mora biti servis gradjana a ne da gradjani budu servis uprave.“-rekao je Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije.

„Drugi projekat koji se tiče parternog uredjenja ispred Narodnog muzeja je važan i simbolički jer se radi o Narodnom muzeju koji pokriva čitav Zlatiborski okrug. On predstavlja kulturnu baštinu jer ima preko 60 000 eksponata, poseduje autentičnu fabriku oružja iz vremena Užičke republike. To je jedna istorijska vrednost uz Kadinjaču koja može da posluži za razvoj turizma u Užicu.“-rekao je Ružić.

Branko Ružić AUDIO

Ministar Ružić je podsetio da je Ministarstvo države uprave i lokalne samouprave ove godine prvi put dodelilo godišnje nagrade za najbolju opštinsku ili gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja i da je Užice nagrađeno za transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave.

U projekat Udružimo se u koji Grad ulaže deset miliona dinara, Ministarstvo izdvaja 1,3 miliona, a deo sredstava opredelila je i Švajcarska vlada, istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković. On je istakao da je grad Užice zahvalan za svu finansijku podršku koju je dobio od Ministarstva, a posebno za to što je prepoznat kao najuspešnija lokalna samouprava i izrazio uverenje da će nagrada doprineti još uspešnijoj saradnji koja je u proteklih nekoliko godina bila izvanredna.

Tihomir Petković AUDIO

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime