- REKLAMA -
3.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Rostovski državni transportni univerzitet predstavio studijske programe u TŠ Radoje Ljubičić

Rostovski državni transportni univerzitet predstavio studijske programe u TŠ Radoje Ljubičić

- REKLAMA -

Tehnička škola Radoje Ljubičić ugostila je predstavnike Rostovskog državnog transportnog univerziteta koji su učenicima prezentovali fakultete na kojima mogu besplatno studirati nakon završene srednje škole. Fakulteti koje učenici mogu pohađati u velikoj meri se podudaraju smerovima koji se izučavaju u Tehničkoj školi Radoje Ljubičić, a na rostovskom univerzitetu nalaze se fakulteti iz oblasti građevine, saobraćaja, transporta, ekonomije, menadžmenta i odnosa sa javnošću.

-Naš univerzitet poseduje deset fakulteta i nalazi se u jednom kompleksu gde je sve potrebno za učenje i studentski život. Osim osnovnih studija postoje i master i doktorske studije koje je takođe moguće pohađati besplatno. Univerzitet se nalazi na 16 hektara. Tu su 4 studentska doma, 2 menze, obrazovni centri itd. Sa radošću očekujemo studente iz Srbije, ističe šef međunarodnog odeljenja Rostovskog državnog transportnog univerziteta, Akulinčeva Alena Vladimirovna.

Za sve učenike koji dobiju stipendiju, a njih će ove godine biti oko 150, sa tendencijom porasta stipendista, obrazovanje će biti potpuno besplatno, a sve što je potrebno jeste podneti dokumentaciju Ruskom domu u Beogradu.

Direktor Tehničke škole Radoje Ljubičić Ivan Stakić navodi da je Rostovski državni transportni univerzitet podneo molbu tehničkoj školi kako bi održali prezentaciju svojih fakulteta, a da su iz škole to sa zadovoljstvom prihvatili.

-Mi se nadamo da će biti zainteresovanih učenika, možda ne ove godine jer je konkurs već pri kraju, ali u budućnosti svakako, rekao je Stakić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.8 ° C
3.8 °
3.8 °
51 %
7kmh
93 %
Uto
4 °
Sre
10 °
Čet
16 °
Pet
18 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime