- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Rekonstrukcija kritičnih tačaka na toplovodnoj mreži

Rekonstrukcija kritičnih tačaka na toplovodnoj mreži

- REKLAMA -

Tačno 199 grejnih dana zabeležila je Gradska toplana Užice tokom ove sezone i to je po rečima Branka Filipovića izvršnog direktora preduzeća više grejnih dana od proseka.

“Duža grejna sezona iziskivala je i nešto veću potrošnju energenata, ali potrebno je raditi i na energetskoj efikasnosti zgrada što bi uticalo na manju potrošnju konzuma, koja je ove godine bila iznad proseka 146 kilovat časova po m2”, kaže Filipović.

Po njegovima rečima sezona se ipak može oceniti kao dobra ako se posmatra broj havarija, jer je zabeleženo tek nekoliko i to u Bloku Zlatibor.

“U planu je da tokom leta uradimo rekontrukciju svih kritičnih tačaka koje su nam pravile probleme u prethodnoj godini. Rekonstruisaće se toplovod bloka Zlatibor kod Narodnog pozorišta, radiće se deo toplovoda kotlarnice Lipa duž Carinskog potoka, ispod Saobraćajne škole i Zelene pijace. Staviće se akcenat na rekonstrukciju opreme u kotlarnici Blok Zlatibor, radiće se u kotlarnicama Lipa i Sevojno. U planu je i obimniji remont postrojenja i toplovoda u onom delu gde je bilo najviše problema, zanavljamo i staru opremu. Pored toga planiramo i projektujemo i neka buduća postrojenja poput kotlarnica Međaj i Koštica. Dokumentacija za kotlarnicu Međaj je u završnoj fazi i nadamo se da ćemo u toku ove godine dobiti građevinsku dozvolu, a u planu je da se radi i postrojenje Koštica, gde će drvna sečka biti zamenjena novim gasnim postrojenjima.”

Kada su u pitanju potraživanja, može se reći da su Užičani redovne platiše, jer preko 94% je naplata računa za grejanje. Tek  6% građana duguje oko 130 miliona dinara i to je veliki dug koji neće lako nestati, jer izvršitelji na osnovu svojih zakonskih osnova naplaćuju dugove ali se dug ne smanjuje. Filipović poziva sugrađane koji imaju dugovanja i poteškoće da ih izmire da potpišu ugovor o reprogramu i na taj način olakšaju izmirenje svojih obaveza.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime