- REKLAMA -
12.9 C
Užice
Početna Naslovna U toku rekonstrukcija Doma kulture

U toku rekonstrukcija Doma kulture

- REKLAMA -

Radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Novoj Varoši užurbano se izvod prethodnih deset dana, a građani će nakon pet decenija dobiti zdanje koje će u svojim salama, na svojim scenama i drugim prostorijama moći da primi sve što je vredno u kulturnom stvaralaštvu. Vrednost projekta je 19 miliona dinara, od toga deset miliona finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja, a devet opština.

„Ovim projektom obezbeđena je zamena fasade, stolarija, sanacija svih terasa, stepeništa, zamena pločnika. Projekat će biti potpuno energetski efikasan, predstoji nam sanacija krovnog pokrivača, sama konstrukcioja krova je pravila problem, kao i kondenzacija, jer su ovde veliki snežni nanosi i led. Predviđeno je da se zadnje strane uradi terasa koja je godinama prokišnjavala”, rekao je Branko Bjelić zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

foto A.Rovcanin

Prošle godine Dom kulture u Novoj Varoši proslavio je 50 godina postojanja, a od osnivalja ovo je prvo ozbiljno ulaganje.

„Radovi se izvode fazno, nadamo se da će za nekih 50-tak dana biti završeni, tako da ćemo moći da se pohvalimo sa jednom objektom u oblasti kulture koji će biti svima nama na čast u Novoj Varoši. Izvođač radova je firma Dekor Invest iz Priboja, koja je na javnoj nabavci bila najpovoljnija i nadamo se da će kvalitet i brzina radova biti na obostrano zadovoljstvo i izvođača i investitora”, zaključio je Bjelić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
12.9 ° C
12.9 °
3.4 °
57 %
3.1kmh
0 %
Čet
21 °
Pet
20 °
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime