- REKLAMA -
20.5 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Rekonstruisana škola u Gostinici

Rekonstruisana škola u Gostinici

- REKLAMA -

Učenici izdvojenog odeljenja OŠ Nada Matić u Gostinici su ponovo u školskim klupama nakon što je objekat opremljen, kompletno rekonstruisan i energetski saniran uz oko 25 miliona dinara iz budžeta grada i donaciju nameštaja koju su obezbedili bivši učenici škola.

Foto Grad Užice

  • Urađena je kompletna sanacija objekta, zamenjena stolarija i urađena spoljna izolacija i fasada, rekonstruisan je krov i unutrašnji prostor. Urađen je sistem grejanja na pelet i u potpunosti je uređen prostor oko škole. Svi ovi radovi vredni su oko 27 miliona dinara i finansirani su sredstvima iz budžeta grada, napomenula je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Foto Grad Užice

Foto Grad Užice

Foto Grad Užice

Direktorka OŠ Nada Matić Ivana Cvetković je istakla da su stvoreni uslovi da škola radi punim kapacitetom, da nastava bude kvalitetna i moderna.

  • Imamo i digitalnu učionicu, radimo na tome da kompletno opremimo salu za fizičko koju ranije nismo imali. Naša predškolska grupa je sada u istom objektu, znači dosta toga se promenilo na bolje i nadamo se da će mladi ljudi iz ovog kraja videti puno razloga da ostanu ovde i da njihova deca idu u ovu školu, navela je Cvetković.

Trubač Dejan Petrović bivši učenik škole okupio je još nekoliko bivših učenika, a danas meštana Gostinice, sa nameorm da školu opreme novim nameštajem.

  • Ovde sam proveo osam godina i puno mi je srce jer deca ovde u selu sada imaju pravu školu, kao deca u gradu, rekao je Petrović

Učenici i njihovi roditelji su u novom prostoru priredili prigodnu svečanost.

Foto Grad Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light rain
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
81 %
1.4kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
18 °
Ned
21 °
Pon
22 °
Uto
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime