- REKLAMA -
13.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Ratni veterani mogu da regulišu zdravstvenu zaštitu

Ratni veterani mogu da regulišu zdravstvenu zaštitu

- REKLAMA -

Ratni veterani koji do sada nisu imali overene zdravstvene legitimacije i nisu regulisali zdravstvenu zaštitu po drugom osnovu mogu od petka, 13. januara da overe zdravstvene knjižice i regulišu zdravstvenu zaštitu na osnovu učešća u ratu.

Za overu zdravstvene knjižice ratni veterani treba na šalteru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da prilože boračku legitimaciju, zdravstvenu legitimaciju i ličnu kartu, saopštili su iz Udruženja veterana ratnih invalida ratova od 1990. godine Zlatiborskog okruga. Oni koji nisu dobili boračku legitimaciju mogu da prilože fotokopiju Rešenja o priznatom status borca i sa tim dokazom moći će da overe zdravstvenu knjižicu.

Za siromašne borce starije od 60 godina, koji žive sami i nemaju nikakva primanja država je obezbedila borački dodatak u mesečnom iznosu najniže penzije u osiguranju zaposlenih, saopštili su iz Udruženja veterana ratnih invalida ratova od 1990. godine Zlatiborskog okruga.

Ovaj problem je rešen zahvaljujući Memorandumu o saradnji dva ministarstva koji su 27.decembra prošle godine potpisali ministar zdravlja dr Danica Grujičić i ministar za boračka pitanja Nikola Selaković.

Za sva pitanja oko regulisanja zdravstvenog osiguranja, boračkog dodatka, priznavanja statusa borca i druga pitanja zainteresovani se mogu informisati na telefon: 031-590 126.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
moderate rain
13.4 ° C
13.4 °
13.4 °
100 %
2.5kmh
37 %
Čet
14 °
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime