- REKLAMA -
13.4 C
Užice
Početna Svet Putin naredio delimičnu mobilizaciju

Putin naredio delimičnu mobilizaciju

- REKLAMA -

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas delimičnu mobilizaciju kako bi ojačao snage u vojnom sukobu u Ukrajini.

Ukaz o delimičnoj mobilizaciji je potpisan, objavljen i stupa na snagu danas, a parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za njeno izvodjenje.

Putin je u obraćanju naveo da je Ministarstvo odbrane preporučilo da se aktiviraju vojni rezervisti, pošto se zemlja suočava sa produženim konfliktom u Ukrajini. Cilj je, kako je naveo, “zaštita Rusije, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, osiguravanje bezbednosti Rusa i stanovnika oslobođenih teritorija”.

Napomenuo je da ruska vojska deluje na liniji dužoj od 1.000 kilometara, i da se suštinski suprotstavlja “čitavoj vojnoj mašineriji kolektivnog Zapada”.

On je precizirao da će biti mobilisani samo rezervni vojnici, pre svega “oni koji su služili u oružanim snagama, imaju odredjene vojne specijalnosti i relevantno iskustvo”. Najavio da će svi mobilisani proći dodatnu vojnu obuku.

Putin je obećao podršku u održavanju referenduma u ​seperatističkim republikama Lugansk i Donjeck, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti u Ukrajini za prisajedinjenje Rusiji.

On je kazao da Rusija poseduje oružje modernije od onog koje ima NATO i da će ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusije, biti upotrebljena sva sredstva.

Naveo je i da Zapad želi da uništi Rusiju.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
13.4 ° C
13.4 °
13.4 °
71 %
1.9kmh
64 %
Sre
24 °
Čet
23 °
Pet
22 °
Sub
22 °
Ned
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime