- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Put od sela Bare do manastira Kumanica biće revitalizovan u roku od...

Put od sela Bare do manastira Kumanica biće revitalizovan u roku od dva meseca

- REKLAMA -

Meštani koji žive u selima u okolini Sjenice i na Pešterskoj visoravni, već decenijama imaju problem sa putnom infrastrukturom. Teško se prilazi do njihovih kuća tokom letnjih meseci, a sa prvim snegovima koji na Pešteru nisu retkost nastaje kolaps. Međutim, svim tim njihovim mukama bi uskoro trebalo da dođe kraj. Radi se na sanaciji puta od sela Bare ka manastiru Kumanica, koji bi mogao da bude žila kucavica ovog kraja, jer predstavlja vezu između opštine Sjenica sa Jadranskom magistralom.

“Ostalo je da se uradi još pet kilometara ove deonice, dat je nalog da se taj put revitalizuje u naredna dva meseca. Svesni smo činjenice da ne možemo da gradimo samo nacionalne saobrćajnice, već takođe i lokalne koje su od velike važnosti za ostanak i opstanak ljudi na toj teritoriji”, rekao je za RINU Zoran Drobnjak.

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, istakao je da nema stajanja, ni kalkulisanja kad je u pitanju rad na izgradnji novih ili na sanaciji već postojećih saobrćajnica koje nisu u zavidnom stanju.

„Taj deo zemlje, Tutin, Novi Pazar, Sjenica , do sada je bio zaboravljen. Mi sada investiramo, gradimo ključnu saobraćajnicu za njih, ali i investiramo u lokalne puteve. Naš cilj je da autoput bude glavna komunikaciona veza između svih delova Srbije, kao i sa susednim državama, ali i da do svake kuće vodi asfalt. Nećemo stati dok to ne ostvarimo. Naše mašine se ne gase. Nijedan radni bager niti građevinski kamion ne stoje parkirani, svi su na terenima”, rekao je Momirović.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime