- REKLAMA -
10.9 C
Užice

Pun mesec

- REKLAMA -

Komad Ivana Turgenjeva Mesec dana na selu u režiji Milana Neškovića, ansambl Narodnog pozorišta Užice odigrao je četvrte večeri Jugoslovenskog pozorišnog festivala Bez prevoda. Ruski klasik iz 19. veka  sa elementima melodrame, smešten u zabačeno selo u kome se u vazduhu oseća velika opasnost za ljude, dosada. Dosada koja prati bogataše koji u ruralnim krajevima velike zemlje na izgled imaju samo ljubavne probleme, demantuje stereotip i otvara osim emotivnih i druge probleme. Bogata žena u zlatnom kavezu u dosadnom braku, željna istinske ljubavi, strasti, života je vanvremenska priča koja se dešava i danas, ovde i svuda.

Opasne veze, vanbračne, porodične, prijateljske, nastale iz ličnih frustracija, nezadovoljstva i dosade, otvaraju niz društvenih, klasnih, socioloških i moralnih pitanja.

Foto JPF

Foto JPF

Da li je praštanje ženske preljube od strane muškarca slabost ili veličina? Da li je frustrirana, opsesivna preljubnica  opasnost  ne samo za porodicu već čitavo okruženje? Da li je hrabrost priznati? Da li je slabost ostati ili otići? Da li je bračni zavet zaista sreća? Odgovore na brojna pitanja daju nam sjajni glumci Narodnog pozorišta Užice: Igor Borojević, Bojana Zečević, Vanja Kovačević, Divna Marić, Ivana Pavićević, Vahidin Prelić, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović, Tijana Karaičić Radojičić, Janko Radišić.

Foto JPF

Publika je užičku predstavu ocenila sa 4,42.

Predstava Jugoslavija, moja otadžbina, u režiji Marka Misirače, a u koprodukciji Pozorišta Prijedor i Slovenskog gledačišča Kopar.

https://www.jpf.uzickopozoriste.rs/index.php/item/1307-27-jpf-bilten-br-4

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
61 %
7.4kmh
99 %
Pet
11 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
17 °
Uto
17 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime