- REKLAMA -
11.4 C
Užice
Početna Srbija i region Trendovi PU Užice: Tokom oktobra otkriveno 130 krivičnih dela

PU Užice: Tokom oktobra otkriveno 130 krivičnih dela

- REKLAMA -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom oktobra 2023. godine, kako se navodi u saopštenju, ostvarili su dobre rezultate i održali povoljno stanje bezbednosti.

Tokom oktobra otkriveno je i prijavljeno ukupno 130 krivičnih dela, od kojih je 119 krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, šest krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, tri dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala i dva dela iz oblasti ekološkog kriminala. Policijski službenici rasvetlili su 68% krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica, rečeno je u saopštenju PU Užice.

Oni su naveli da je izvršeno ukupno sedam krivičnih dela protiv života i tela, među kojima i jedno krivično delo ubistvo u pokušaju koje je brzom intervencijom policije rasvetljeno, a izvršioci procesuirani.

Evidentirana su 24 krivična dela protiv imovine, što je, kako su naveli, za 41 posto manje nego u istom mesecu prošle godine. Prema informacijama iz saopštenja broj teških krađa manji je za 55 posto, dok nije bilo evidentiranih krivičnih dela razbojništava. Tokom oktobra policija je zaplenila više od 55 kilograma droge, saopštili su iz PU Užice.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirana su 184 javna skupa. Sva javna okupljanja, kao i sportske priredbe protekli su bez izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentirano je 38 prekršaja, od kojih je 14 izvršeno na ulicama i na trgu, istaknuto je u saopštenju.

Stanje bezbednosti učenika i škola, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Užicu, je zadovoljavajuće.

U svim osnovnim školama pripadnici Policijske uprave u Užicu nastavljaju sa sprovođenjem aktivnosti u okviru projekta Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo, naveli su iz PU Užice.

U oktobru 2023. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 56 saobraćajnih nezgoda, od kojih 36 sa nastradalim licima, u kojima su poginula dva lica, a 61 lice je povređeno. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginula su dva vozača traktora, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 23 i putnika u putničkim vozilima – 18.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.368 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 327 vozača, od kojih 180 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 12 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Prema 54 vozača primenjena je mera zadržavanja u službenim prostorijama Policijske uprave u Užicu, rečeno je u saopštenju.

U toku meseca oktobra 2023. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovana su tri migranta i sva tri lica su izrazila nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji.

Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 12.000 stranih državljana, što je za 27 posto više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tokom oktobra, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeta su ukupno 23 komada oružja, i to u legalnom posedu – 20 i u ilegalnom posedu – 3, kao i 53 komada municije, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava u Užicu, tokom oktobra 2023. godine, izdala je 1.480 ličnih karti, 589 putnih isprava, 1.196 vozačkih i 143 probne vozačke dozvole, kao i 1.766 saobraćajnih dozvola.

Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu, kako se navodi u saopštenju, nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima,.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11.4 ° C
11.4 °
11.4 °
73 %
1.6kmh
3 %
Ned
26 °
Pon
27 °
Uto
25 °
Sre
4 °
Čet
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime