- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice PU Užice: Iz saobraćaja u decembru prošle godine isključeno ukupno 355 vozača

PU Užice: Iz saobraćaja u decembru prošle godine isključeno ukupno 355 vozača

- REKLAMA -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom decembra 2023. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti.

Tokom decembra otkriveno je i prijavljeno ukupno 88 krivičnih dela, što je za 24 posto manje u odnosu na isti mesec prošle godine, od kojih je 81 krivično delo iz oblasti opšteg kriminala, 5 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, 1 delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala i 1 delo iz oblasti ekološkog kriminala. Policijski službenici rasvetlili su 56 posto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica. Izvršena su 4 krivična dela protiv života i tela i 19 krivičnih dela protiv imovine. Broj teških krađa manji je za 25 posto. Tokom decembra policija je zaplenila više od 4 kilograma marihuane, saopštili su iz Policijske uprave Užice.

U saopštenju se navodi da je u oblasti javnog reda i mira ostvareno povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda.

Evidentirana su 43 javna okupljanja. Sva javna okupljanja protekla su bez izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentiran je 31 prekršaj, od kojih je 12 izvršeno na ulicama i na trgu, dok je 10 izvršeno u ugostiteljskim objektima, piše u saopštenju.

Stanje bezbednosti učenika i škola je zadovoljavajuće. Nije bilo izvršenih krivičnih dela u školama na području Policijske uprave u Užicu.

-U decembru 2023. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 55 saobraćajnih nezgoda, od kojih 23 sa nastradalim licima, u kojima su poginula 2 lica, 8 zadobilo teške, a 26 lake telesne povrede. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuli su 1 pešak i 1 vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 15 i putnika u putničkim vozilima – 13, navodi se u saopštenju PU Užice.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.687 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 355 vozača, od kojih 227 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 8 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U toku meseca decembra 2023. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovano je 12 migranata, od kojih je 8 izrazilo nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji. Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 10.500 stranih državljana, što je za 20 posto više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tokom decembra, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeto je 16 komada oružja, sve u legalnom posedu.

Policijska uprava u Užicu, tokom decembra 2023. godine, izdala je 1.666 ličnih karti, 579 putnih isprava, 1.061 vozačku i 175 probnih vozačkih dozvola, kao i 1.772 saobraćajne dozvole, piše u saopštenju.

Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime