- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Srbija i region Protesti poljoprivrednika se nastavljaju

Protesti poljoprivrednika se nastavljaju

- REKLAMA -

Predstavnik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović izjavio je danas da će blokade saobraćajnica traktorima trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok se ne ispune njihovi zahtevi, prenosi Beta.

Adamović je rekao da su trenutno u Novom Sadu blokirani varadinski most “Duga” i skoro ceo Bulevar Mihajla Pupina, kao i da će tu ostati dok se ne ispune njihovi zahtevi i dok im se neko iz Vlade Srbije ponovo ne obrati.

On je naglasio da su poljoprivrednicima iz udruženja “Stig” iz Požarevca prepustili pregovore u vezi sa cenom suncokreta i potvrdio da su uljari te koje prave problem u pregovorima sa Vladom Srbije o otkupnoj ceni suncokreta.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije je pregovarala oko drugih uslova koje smo usaglasili. Tražili smo da Vlada potvrdi da će minimalna cena suncokreta biti garantovana zbog toga što su oni upropastili cenu suncokreta sa svojim lošim odlukama. Nismo se cenkali, samo smo tražili da oni potvrde tu minimalnu cenu, rekao je Adamović.

Prema njegovim rečima u proteste poljoprivrednika su se umešala “lažna udruženja” koja su na početku protesta izašla sa stavom da podržavaju zahteve, a sada “nisu izveli ni jedan traktor”.

Više nisam siguran jer tu ima mešanja Vlade, raznih službi. Pokušavaju da rasture blokade. Verovatno je to njima posao, rekao je Adamović.

Ranije danas je predstavnik udruženja poljoprivrednika “Stig” Milan Marković rekao da su na sastanku u Vladi Srbije poljoprivrednici dali sve od sebe, da je država dala dobar deo u pregovorima, ali da su u ovom trenutku uljari problem.

Na jučerašnjem sastanku u Vladi Srbije, koji je trajao skoro devet sati, postignut je dogovor o premijama za mleko od 15 dinara po litru, a prethodno je ispunjen zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
67 %
1kmh
100 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime