- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Slobodno vreme Promocija užičkog filma Na pravom putu u Kraljevu

Promocija užičkog filma Na pravom putu u Kraljevu

- Želja volontera i zaposlenih u Crvenom krstu je da humane ideje dr Vladana Đorđevića, osnivača Crvenog krsta Srbije, približi mladima, kao i da na savremen i kreativan način prenose edukativne poruke, napomenuli su iz Crvenog krsta Srbije.

- REKLAMA -

Film Na pravom putu, rađen u produkciji Crvenog krsta Užice, a nastao u okviru programa Promocija humanih vrednosti sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja, biće danas prikazan u Multimedijalnom  centru MR KVART u Kraljevu.

U promociji filma će učestvovati volonteri i profesionalci iz oko 35 organizacija Crvenog krsta u Srbiji i učenici srednjih škola iz Kraljeva. Cilj ovo  igranog filma je smanjenje nasilja među mladima, promocija tolerancije, nenasilne komunikacije i rodne ravnopravnosti, prevencija diskriminacije i nasilja putem elektronskih medija.

U 11 sati počinje projekcija filma, aktivnost koju Crveni krst Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Kraljeva i Crvenim krstom Užica organizuje u okviru Nedelje Crvenog krsta.

–  Film Na pravom putu nije jedino delo Crvenog krsta Užice. Prva veza Crvenog krsta Užice sa umetnošću nastala je 1999. godine, osnivanjem malog pozorišta Crvenog krsta pod nazivom Duga. Crveni krst Užice je 2006. godine snimio svoj prvi igrani film Skok na temu prevencije bolesti zavisnosti. Četiri godine kasnije nastao je film Beli anđeo koji je rađen da motiviše ljude da daju krv. Naredne 2007.godine, film Alisa u zemlji čuda Crvenog krsta Užice  ukazuje na probleme koji su povezani sa zloupotrebom psiho-aktivnih supstanci. Crveni krst je 2012. god. u okviru programa Promocija humanih vrednosti kreirao i kratkometražni igrani film Ne gazite tuđe snove. Scenario, režiju i produkciju filma radio je Crveni krst Užice, na osnovu ideja i osmišljenih priča edukovanih mladih volontera i profesionalaca iz trideset organizacija Crvenog krsta u Srbiji. Ovaj film od 2015. do danas ima približno 1.400.000 pregleda na YouTube što je  najveći broj pregleda video materijala na zvaničnom  kanalu Crvenog krsta Srbije, naveli su iz Crvenog krsta Srbije napomenuvši da su poslednjih godina mnogobrojne video materijale iznedrili volonteri i profesionalci iz oko 20 organizacija Crvenog krsta u Srbiji. Video materijali, prema navodima iz CK,  kreirani su za potrebe rada sa decom, ali i drugim osetljivim grupama, posebno migrantskom populacijom.

U  okviru programa Promocija humanih vrednosti,  u svetu muzike uspešno su se oprobali i Crveni krst Kraljevo i Crveni krst Ruma.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11 ° C
11 °
11 °
63 %
1.7kmh
1 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime