- REKLAMA -
13.3 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Prođe narandžasta godina

Prođe narandžasta godina

- REKLAMA -

Poslednjeg vikenda novembra postaviće JKP Bioktoš na četiri dana kontejnere za kabasti otpad na 20 lokacija u gradskim mesnim zajednicama Užica i u Sevojnu.

Nakon poslednjeg vikenda organizovanog prikupljanja kabastog otpada iz grada u oktobru, tokom kojeg je sakupljeno 12,5 tona otpada sa 62 procenta udela kabastog, zaokružen je jednogodišnji ciklus postavljanja i pražnjenja kontejnera narandžaste boje prema uspostavljenoj sistemskoj promeni posredstvom BWL projekta.

Prema podacima projektnog tima, MZ Turica i Terazije su prvi na listi dobrih primera jer su ostvarili najbolju srednju vrednost nakon 12 prilika da odlože kabasti otpad u odgovarajuću komunalnu opremu.

Imajte na umu da je prilikom određivanja plasmana više faktora uzimano u obzir. Sa jedne strane, to je udeo kabastog otpada u prikupljenim količinama (tzv. % čistoće), a sa druge strane, to je i broj lokacija na kojima su kontejneri postavljani u pojedinim MZ, pojasnili su iz BWL tima na Fejsbuk stranici Ere recikliraju //Foto izvor Fejsbuk Ere recikliraju


Najbolji rezultat u gradskim mesnim zajednicama su zabeležili tokom avgusta, kada je prikupljeno 17,9 tona otpada od čega je 90 odsto činio kabasti otpad, ostatak zalutali građevinski, baštenski, zeleni, komunalni otpad.

Foto izvor Fejsbuk Ere recikliraju

U okviru BWL projekta je uređeno reciklažno dvorište na području Regionalnog centra za upravljanje otpadom Duboko. Građani mogu odložiti kabasti otpad na reciklažnom dvorištu bez plaćanja naknade.

 

Grajfer JKP Bioktoša i dalje svakodnevno sa područja grada kupi kabasti otpad kojeg građani ostavljaju pored kontejnera. Plan odvoženja kabastog objavljuju svakodnevno na zvaničnoj internet stranici Grada Užica.

Užice hramlje; Zalutali do većeg troška?(AUDIO)

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
67 %
5.8kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
14 °
Ned
10 °
Pon
1 °
Uto
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime