- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Slobodno vreme Zdravlje Primedbe do 16. oktobra, javna rasprava početkom novembra

Primedbe do 16. oktobra, javna rasprava početkom novembra

- REKLAMA -

 

Javna rasprava o nacrtu Plana javnog zdravlja za period 2024-2028. godina biće održana 2. novembra u Gradskoj kući, saopštili su iz Grada Užica poručivi građanima da predloge i primedbe na predočen nacrt šalju elektronski do 16. oktobra.


  • Javno zdravlje je za Grad Užice prioritet broj jedan. Zato je rešavanje svih problema koji negativno utiču na zdravlje Užičana definisano i ovim dokumentom.

Svi napori i u narednom periodu biće usmereni na smanjenje aerozagađenja i obezbeđivanje što čistijeg vazduha. Postojećim i novim merama, nadamo se, da ćemo u narednih nekoliko godina stići do tog cilja.

Obezbeđivanje adekvatne zdravstvene zaštite i pružanje zdravstvenih usluga za sve građane u što boljim uslovima, još jedan je od zadataka. Sa velikom radošću očekujemo početak rekonstrukcije i dogradnje Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice, nakon koje će Užice dobiti jedan od najsavremenijih kliničko- bolničkih centara.

Ulaganja u opremu i kadrove i finansijska podrška za lečenje težih bolesti ne dovode se u pitanje ni u narednom periodu. Ostajemo dosledni stavu da svaki građanin Užica ima pravo na blagovremenu  i kvalitetnu  zdravstvenu uslugu.

Na kraju, pandemija kovida 19 pokazala je da javno zdarvlje može biti ugroženo u ogromnoj meri, a Grad Užice upravo zahvaljujući dobrim planskim i strateškim dokumetima da je spreman da odgovori i takvim izazovima, navodi su gradonačelnice Užica u uvodnoj reči nacrta tog dokumenta.


Plan javnog zdravlja grada Užica je lokalni strateški dokument javnog zdravlja uveden kao obaveza Zakonom o javnom zdravlju 2016. godine. U Užicu je trenutno važeća odluka  Strategija javnog zdravlja za period 2015-2020.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime