- REKLAMA -
33.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Prijem za najbolje đake užičkih osnovnih i srednjih škola

Prijem za najbolje đake užičkih osnovnih i srednjih škola

- REKLAMA -

Za najuspešnije učenike osnovih i srednjih užičkih škola, đake generacije, nosioce Vukovih diploma i one koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima organizovan je prijem u Velikoj sali Gradskog kulturnog centra.

Užice u školskoj 2023.-2024. godini ima 100 Vukovaca, 55 je đaka koji su taj uspeh ostvarili u osnovnim školama, dok je 45 učenika tokom srednjoškolskog školovanja uspelo da u svedočanstva upiše sve petice.

Foto: M. H.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević čestitala je svim đacima na postignutim uspesima koji su im omogućili da na najlepši način predstave svoje škole i naš grad.

Želimo da vam poručimo da ćemo raditi predano i posvećeno sa željom da stvaramo ambijent i uslove dostojne vaših sadašnjih i budućih uspeha. Ambijent u kome ćete moći da realizujete svoje ideje ostvarite egzistenciju i snove i to u gradu u kome ste rođeni i odrasli. Neće uvek biti lako, ali sigurna sam vaši nastavnici i roditelji preneli su vam najvažnije školske i životne lekcije koje će vam pomoći u savlađivanju svih prepreka i izazova. Od njih ste dobili znanje koje ćete nadograđivati i uz sopstvena iskustva u budućnosti činiti mnogo dobro za ovaj grad i za sve vas, rekla je gradonačelnica Užica i navela da su ovaj prijem i simbolični pokloni koji su pripremili samo mali znak pažnje i nešto što će svima ostati u sećanju.

Prigodne poklone gradonačelnica Užica uručila je najboljim đacima osnovnih i srednjih škola i onima koji su ostvarili izuzetne rezultate na državnim takmičenjima.

Foto: M. H.

U ime najboljih učenika osnovnih i srednjih škola obratio se Vukovac i đak generacije Užičke gimnazije Vuk Šiljković.

elim da poručim budućim generacijama da uživaju u vremenu koje imaju. Jer ono je stvarno brzo prošlo, a toliko momenata je trebalo obuhvatiti. Zato živite, učite, stvarajte svoju budućnost, ali i sećanja za istoriju, poručio je Šiljković.

Foto: M. H.

Učenica osmog razreda osnovne škole Aleksa Dejović iz Sevojna Elena Erić je sa košarkaškim timom svoje škole osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz košarke i u baksetu tri na tri.

Imali smo veliku podršku drugara koji su naš meč pratili tokom putovanja na matursku ekskurziju. A na takmičenjima smo pokazale veliku želju i to se na kraju isplatilo osvajanjem prvog mesta, rekla je Erić.

Iva Knežević iz Osnovne škole Nada Matić, nosilac diplome Vuk Karadžić je navela da joj ova diploma mnogo znači i biće joj veliki podsticaj tokom daljeg školovanja koje planira da nastavi u Užičkoj gimnaziji.

Foto: M. H.

Dobitnik Vukove diplome Nikolina Špic iz Osnovne škole Dušan Jerković je navela da je bilo potrebno dosta truda i zalaganja da bi došla do ovog uspeha, ali se nada da će uz mnogo rada naučiti dosta toga novog i tokom školovanja na prirodno matematičkom smeru u Užičkoj gimnaziji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
33.5 ° C
33.5 °
33.5 °
35 %
3.2kmh
2 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime