- REKLAMA -
19.7 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Prihodi Opštine Čajetina veći za oko 64 odsto

Prihodi Opštine Čajetina veći za oko 64 odsto

- REKLAMA -

Na 60. sednici Opštinskog veća u Čajetini odbornici su upoznati sa Izveštajem o izvršenju budžeta opštine Čajetina za period od 1. januara do 30. juna ove godine u kojem prihodi i primanja sa prenetim sredstvima iznose 2.133.376.620,13 dinara, odnosno 63,97 odsto u odnosu na planirane, a ukupni rashodi i izdaci iznose 968.126.403,11 dinara, odnosno 29,03 odsto u odnosu na planirane.

Na ovoj sednici data je saglasnost na izveštaj o radu JP „Gold gondola Zlatibor“ za prethodnu godinu. Data je saglasnost i na drugu izmenu Programa poslovanja KJP „Zlatibor“, a istovremeno ovom preduzeću je data saglasnost na korekciju cena za pružanje pogrebnih usluga (za izgradnju grobnih mesta) u Čajetini. Pored pomenutog, u narednom periodu očekuje se izdavanje građevinske dozvole, kako bi prostor namenjen za groblje na Zlatiboru bio stavljen u funkciju.

Usvojen je i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Čajetina za 2022. godinu, kao i Operativni plan odbrane od poplava za vode drugog reda u 2022. godini. Data je saglasnost na izmene Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja opštine Čajetina za 2022. godinu i druge akte Zlatiborskog eko agrara.

Za direktora Turističke organizacije Zlatibor, po prethodno raspisanom javnom oglasu, Skupštini će biti predložen za imenovanje dosadašnji direktor ovog preduzeća, Vladimir Živanović. Utvrđena je odluka da se sredstvima investitora rekonstruiše put i uradi kanalizacija prema naselju „Potoci“.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
54 %
1.3kmh
4 %
Sre
25 °
Čet
23 °
Pet
21 °
Sub
22 °
Ned
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime