- REKLAMA -
1.8 C
Užice
Početna Naslovna Priboj uvećao budžet drugim rebalansom

Priboj uvećao budžet drugim rebalansom

- REKLAMA -

Odbornici Skupštine opštine Priboj su usvojili na sednici 4. oktobra odluku o drugom rebalansu budžeta Opštine, koji je, kako su naveli, veći za 156.739.000  dinara ili 9,1 odsto i sada iznosi 1.726.430.000 dinara.

  • Najveće povećanje u usvojenom rebalansu budžeta je za oblast zaštite životne sredine, gde je opredeljeno 93,4 miliona dinara, i to u prvom redu za projekat sanacije nesanitarne deponije Duboki potok u Druglićima, koji finansira Republika Srbija sa 60 miliona dinara, dok će iznos od 11,4 miliona dinara zajednički finansirati opštine korisnici-Priboj, Prijepolje i Nova Varoš. Rebalansom Budžeta predviđena su i sredstva za izradu projekata za izgradnju kanalizacione mreže, za organizaciju saobraćaja i izgradnju neophodne infrastrukture, kao i za rekonstrukciju fasade zgrade OŠ Nikola Tesla u Pribojskoj Banji, što će se finansirati većinskim sredstvima Republike, preneli su iz lokalne samouprave na zvaničnom sajtu.

Bez rasprave su odbornici prihvatili Izveštaj o radu za prošlu godinu i plan rada za naredni period PU Neven, gde se, kako su preneli iz lokalne samouprave, zbog formirane liste čekanja očekuje proširenje kapaciteta za boravak pribojskih mališana.

Odbornici Skupštine opštine Priboj su usvojili i Odluku o taksi prevozu na teritoriji opštine Priboj, koja bi, kako su naveli, trebalo da doprinese unapređenju tog segmenta javnog prevoza.

Tokom rasprave je iskazana i potreba za uvođenjem službe Halo taksi u Priboju.

Skupština opštine Priboj je jednoglasno prihvatila i nekoliko odluka iz oblasti saobraćaja.

Imenovani vršioci dužnosti direktora dve ustanove

Za vršioca dužnosti direktora pribojske Ustanove za fizičku kulturu Sportski centar je imenovan Aleksandar Mandić, nakon odlaska u penziju dosadašnjeg direktora te ustanove Sava Spasojevića.

Vršilac dužnosti direktora Zavičajnog muzeja u Priboju Dušica Raković je imenovana za direktora te javne ustanove tokom skupštinske sednice 4. oktobra.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
1.8 ° C
1.8 °
1.8 °
87 %
1.5kmh
77 %
Pon
2 °
Uto
4 °
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime