- REKLAMA -
15.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Mesec (dana) na selu u maju na 59. festivalu Joakim Vujić

Mesec (dana) na selu u maju na 59. festivalu Joakim Vujić

- REKLAMA -
Predstava Narodnog pozorišta Užice Mesec (dana) na selu ušla je u selekciju 59. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić koji će biti održan u maju u Narodnom pozorištu Timočke krajine u Zaječaru.
Selektor 59. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić Goran Ibrajter u svom obrazloženju povodom predstave Mesec (dana) na selu naveo da kad je reč o predstavi užičkog pozorišta, najpre se postavlja pitanje – čemu danas ova komična melodrama o splinu ruske aristokratije. Međutim, on dodaje, reditelj Milan Nešković i dramaturškinja Jelena Mijović daju nam nedvosmisleno opravdanje za tako nešto, krajnje diskretno nam ukazujući na sve prisutniji duh eskapizma u nama.
Zato je ova priča sa ruskog sela od pre vek i po i te kako priča o nama i našem zabadanju glave u pesak dok život, onaj autentični i ispunjeni, teče pokraj nas. U tom duhu je i poigravanje sa fenomenom vremena, naročito prisutno u početku predstave. Naime, junaci često pitaju jedni druge koliko je sati, a da pri tome niko od njih nema neka posla, niti mu se nekuda žuri. Oni su izvan svakog realnog vremena. Da bi se u predstavi dočarala upravo takva atmosfera bio je neophodan minuciozan rediteljski i dramaturški rad, a sve to upotpunjeno je igrom sazrelog ansambla užičkog pozorišta, rekao je Ibrajter o predstavi užičkog pozorišta.
Ova predstava je učestovala na Festivalu klasike u Vršcu i na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.
Predstavu Mesec (dana) na selu u Narodnom pozorištu Užice možete pogledati 11. aprila.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
97 %
1.1kmh
100 %
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime