- REKLAMA -
11.4 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Predsednik Međunarodnog zadružnog saveza u poseti Požegi i Arilju

Predsednik Međunarodnog zadružnog saveza u poseti Požegi i Arilju

- REKLAMA -

Predsednik Međunarodnog zadružnog saveza Ariel Enriko Guarko iz Argentine u prisustvu prvih ljudi Zadružnog saveza Srbije i Okružnog saveza zemljoradničkih zadruga Užice, prisustvovao je sastanku i obilasku zemljoradničkih zadruga Morava iz Gorobilja, Naši voćari iz Milićevog sela i Pčelari nektar 031 iz Arilja, prenosi Info Liga.

U okviru Međunarodnog saveza koji predstavlja gospodin Guarko nalazi se preko tri miliona zadruga iz 109 svetskih zemalja što čini ukupnu cifru od milijardu dvesta miliona korisnika, čija su iskustva danas mogli da čuju u Požegi i Arilju.

U Srbiji sam poslednji put bio 2004. godine, raduje me činjenica da sam opet tu. Udruživanje u zadruge je najbolji način da se ostvare benefiti a to je i dokazano vremenom jer zadrugarstvo u Srbiji traje 108 godina. Svedoci smo da i za vreme ratova, kroz istoriju zadruge su opstajale. Smatram da su zadruge najbolja veza među ljudima bez obzira gde se oni nalaze, Argentina, Grčka ili Srbija jer iskustva se upravo kroz zadrugarstvo nesebično dele i veoma su značajna. Takođe je važna direktna saradnja jer pojedinac na tržištu u ovim vremenima ne može uspeti. Udruženi u zadruge stičemo snagu i potencijal, lakše obezbedjujemo tržište i subvencije. Zadrugarstvo je definitivno put do prosperiteta, rekao je za Info Ligu Guarko.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11.4 ° C
11.4 °
11.4 °
73 %
1.6kmh
3 %
Ned
26 °
Pon
27 °
Uto
25 °
Sre
4 °
Čet
9 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime