- REKLAMA -
2.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Pred odbornicima rebalans budžeta, zaključci o odbijenim amandmanima i informacija o poslovanju...

Pred odbornicima rebalans budžeta, zaključci o odbijenim amandmanima i informacija o poslovanju javnih preduzeća

- REKLAMA -

Odbilo je Gradsko veće Užica svih pet amandmana koje su odbornici užičke skupštine iz redova Srpska stranke Zavetnici podneli u vezi predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Užica za 2022. godinu koja će biti na dnevnom redu današnje 20. sednice.

Predlog Odluke o uslovima ozakonjenja postojećih objekata u zoni II i III sanitarne zaštite akumulacije Vrutci u Užicu je među više od 25 tačaka dnevnog reda 20. sednice Skupštine grada Užica. Povlačenje tog predloga sa sednice, podsetimo, zatražili su Gradski odbor Narodne stranke Užice, prethodno i Građanska čitaonica Libergraf, smatrajući tu odluku protivnu Prostornom planu područja posebne namene za akumulaciju Vrutci i odredbama o obavezi JP Srbija voda da u saradnji sa užičkim Vodovodom izgradi kanalizaciju u zoni II sanitarne zaštite u naselju Bioska u skladu sa najvišim standardima.

Pred odbornicima biće i predlog Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu grada Užica za period januar – jun 2022. godine. Raspravljaće odbornici Užičke skupštine i o poslovanju javnih preduzeća u prvih šest meseci ove godine tokom kojeg su ostvarili gubitak JKP Vodovod, JKP Gradska Toplana, JKP Duboko, JP Stan i JP Veliki Park.

Prema obrazloženju u Informaciji, problem koji je zajednički za sva javna preduzeća je prouzrokovan isključivo objektivnim okolnostima kao što je rast cena repromaterijla, nepoštovanje tenderskih ugovora od strane dobavljača i slično.

Sednica skupštine počinje u 10 sati.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
45 %
1.8kmh
15 %
Pon
0 °
Uto
8 °
Sre
5 °
Čet
2 °
Pet
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime