- REKLAMA -
-5.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Poskupljuje parkiranje i odnošenje nepropisno parkiranih vozila u Užicu

Poskupljuje parkiranje i odnošenje nepropisno parkiranih vozila u Užicu

Nove cene od sledeće sedmice

- REKLAMA -

Poskupeće od kraja novembra usluge parkiranja i odnošenja nepropisno parkiranih vozila u Užicu.

Prema izmenjenom cenovniku JKP Bioktoš, za sat parkiranja u prvoj zoni u Užicu biće potrebno izdvojiti 50 umesto sadašnjih 35 dinara, dok će cena parking karte u drugoj zoni porasti sa 25 na 40 dinara po satu.

Foto oscreenshot obaveštenje JKP Bioktoš/Nove cene usluge parkiranja na otvorenim parkinzima(SMS)

Dnevna parking karta koštaće 1 300 dinara u svim zonama naplate parkiranja, dok je do sada iznosila hiljadu dinara. Poskupeće i povlašćene parking karte za stanare i pravna lica i pretplatne karte za pravna lica.

Više novca biće potrebno fizičkim licima za skoro sve pretplate parkiranja u Javnoj garaži i zatvorenim parkiralištima.

Foto arhiva

Za svaki započet čas parkiranja u Javnoj garaži i zatvorenim parkiralištima u Užicu vozači će izdvajati 50 dinara, deset više nego do sada.

Za parkiranje na parkingu stara pošta biće neophodno izdvojiti 50 dinara, 15 više u odnosu na prethodni period.

Prema izmenjenom cenovniku usluga, koji je dostupan na sajtu JKP Bioktoš, najviše će poskupeti mesečna pretplata za fizička lica za tri meseca parkiranja u Javnoj garaži i zatvorenim parkiralištima(sa 10 500 na 13 500 dinara), te prenos nepropisno parkiranih vozila u gradu- sa 4 000 na 6 000 dinara. Za dve hiljade dinara biće veća i cena usluge dolaska i početka, odnosno pokušaja utovara vozila sa postavljenim uređajima za sprečavanje njihovog odvoženja sa površine javne namene nakon isteka radnog vremena posebnih javnih parkirališta. Ta usluga koštaće 6 000 dinara.

Pokušaj utovara nepropisno parkiranih vozila u gradu naplaćivaće Bioktoš hiljadu dinara više od dosadašnjih 2 000.

Poskupeće i sve usluge prenosa neispravnih i vozila iz saobraćajnih nezgoda.

Gradsko veće Užica, na sednici održanoj 10. novembra, dalo je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP Bioktoš da izmene cenovnik usluga parkiranja i odnošenja nepropisno parkiranih vozila.

  • Nove cene parkiranja po ugovoru i usluga parkiranja i odnošenja nepropisno parkiranih vozila primenjivaće se od ponedeljka, 28.11.2022. godine. Nove cene parkiranja sa SMS naplatom primenjivaće se od 01.12.2022.godine, naveli su iz Bioktoša. 

Podsetimo, pronalaženje parking mesta u gradu, uz nepropisno parkiranje, višegodišnji je i još uvek nerešen problem u Užicu.

Prema Studiji parkiranja koju je prošle godine izradila firma iz Beograda Model 5, Užicu nedostaje najmanje 1 200 parking mesta. Fale i parking garaže, pomogao bi i unapređen model prema kojem jedno parking mesto neće koristiti samo jedan korisnik dnevno, već njih sedam ili osam.

Predstavnici firme koja je izradila studiju su predočili u oktobru prošle godine da je svakodnevni obim parkiranja u Užicu 6 400 vozila, da grad poseduje oko 1 220 obeleženih parking mesta, od čega 160 u Javnoj garaži, a da su potrebe pet puta veće od trenutnog broja parking mesta. Od prošle godine, Užice je uredilo parking na prostoru nekadašnje robne pijace na Međaju sa, kako su naveli, 97 parking mesta.

Užice ima novu Studiju parkiranja, nedostaje 1 200 parking mesta(AUDIO)

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
light snow
-5.5 ° C
-5.5 °
-5.5 °
90 %
4.7kmh
97 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime