- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Srbija i region Popis stanovništva u Srbiji od 1. oktobra

Popis stanovništva u Srbiji od 1. oktobra

- REKLAMA -

Popis stanovništva u Srbiji sprovešće se od 1. do 31. oktobra 2022. godine. Po prvi put će se koristiti elektronski upitnici, a preliminarni rezlutati biće poznati do kraja novembra, rečeno je ranije na konferenciji za novinare u Republičkom zavodu za statistiku (RZS).

Na popisu stanovništva biće angažovano oko 20.000 ljudi, od čega 15.000 popisivača, 2.200 instruktora, 161 popisna komisija, a u popisu će učestvovati i članovi nacionalnih manjina.
Prema rečima Snežane Lakčević, pomoćnice direktora RZS za Sektor društvenih statistika, metodologija je potpuno usaglašena sa međunarodnim standardima. Svi podaci iz popisa mogu da se koriste samo u statističke svrhe. Preduzete su mere u cilju zaštite podataka, i lični podaci se ne mogu koristiti u druge svrhe.

Prema njenim rečima, preliminirani rezultati popisa znaće se 30. novembra, dok će konačni rezultati biti saopšteni između aprila 2023. i maja 2024. godine.
Popisom će biti obuhvaćeni i strani državljani koji žive i rade u Srbiji duže od godinu dana, ili nameravaju da ostanu duže od godinu dana, kao i migranti smešteni u prihvatnim centrima.

Prema prethodnom popisu, koji je bio 2011. godine u Srbiji je bilo oko sedam miliona i dvesta hiljada stanovnika.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
67 %
1kmh
100 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime