- REKLAMA -
17.6 C
Užice
Početna EKO Polupodzemni kontejneri na deset lokacija u gradu

Polupodzemni kontejneri na deset lokacija u gradu

- REKLAMA -

Ukupno devet polupodzemnih kontenera je postavio JKP Bioktoš tokom januara u gradu, pa su sada za odvojeno odlaganje otpada na deset lokacija u Užicu dostupna ukupno 22 polupodzemna kontejnera.

Polupodzemni kontejneri su postavljeni na više lokacija u Omladinskoj ulici – ispod Robne kuće Beograd, nedaleko od stadiona (kod broja osam) i kod pumpe. Dostupni su za odlaganje otpada i u ulici Nikole Pašića, kod TC Pariz u Dimtirija Tucovića, na Trgu Svetog Save, kod vrtića u ulici Strahinjića Bana, kod zgrada u Jug Bogdanovoj ulici, u Vukole Dabića kod hotela Zlatibor i u Kneza Lazara kod Prve osnovne škole kralja Petra II.

Polupodzemne kontejnere Bioktoš prazni svakodnevno, uglavnom u noćnoj smeni.

Grad Užice je izdvojio sedam miliona dinara, a JKP Bioktoš pet miliona za nabavku polupodzemnih kontejnera, dok su dva ranije dobijena donacijom od dobavljača. Njih 13 je postavljeno krajem 2022. godine.

Nova oprema, stari problem oko zgrada


Postavkom polupodzemnih kontejnera prethodna komunalna oprema je povučena sa pojedinih lokacija. Prema navodima tehničkog direktora JKP Bioktoš Branislava Marića, povučeni kontejneri su iskorišćeni za zamenu dotrajalih na raznim lokacijama u gradu.

On je za Radio Lunu istakao da je i dalje u gradu vidljivo neodgovorno ponašanje jer građani ne odvajaju otpad na adekvatan način.

  • Najdrastičniji primer je bio u ulici Strahinjića Bana, kada je neko napunio kontejner građevinskim otpadom od iskopa (zemlja), ukazao je Marić.

Ukupno 21 110 tona otpada iz Užica je dopremio JKP Bioktoš prošle godine u Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko.

  • Od toga: 801 tona primarno selektovanog otpada, 481 tona zelenog otpada, 460 tona kabastog otpada U odnosu na prethodnu godinu je bilo oko 35 tona više primarno selektovanog otpada, naveo je za Lunu Branislav Marić.

Foto screenshot Program poslovanja JKP Duboko Užice za 2024. godinu

Foto screenshot Program poslovanja JKP Duboko Užice za 2024. godinu

On nije precizirao u kojim ulicama grada su domaćinstva prošle godine dobila kante za razdvajanje otpada na mestu nastanka, napominjući da su kante postavljene u onim ulicama u kojima je moguć pristup vozilima Bioktoša u svim vremenskim uslovima.

  • Ukupno je podeljeno oko 4 000 kanti na teritoriji grada i gradske opštine Sevojno. Proširenje zone će biti u skladu sa kadrovskim i tehničkim mogućnostima, dodao je.

U gradu je dostupno više od stotinu kontejnera plave boje za odlaganje otpada za reciklažu.


Podsetimo, Grad Užice i JKP Bioktoš su prošle godine ispitivali zadovoljstvo građana uslugom upravljanja komunalnim otpadom na teritoriji grada, kako su naveli, sa namerom da unaprede kvalitet usluge i komunikaciju između građana i komunalnog javnog preduzeća.

Šta je anketiranje pokazalo, za sada javnosti nije poznato.

  • Ispitivanje zadovoljstva korisnika je rađeno za potrebe izrade lokalnog plana upravljanja otpadom, a sproveo ga je Grad Užice. Lokalni plan još uvek nije usvojen, pa samim tim ni izveštaj. Kada bude usvojen plan, sve će biti dostupno na sajtu grada, naveli su iz JKP Bioktoš.

Nedavno u gradu // Foto Canva

Gorelo na Tatincu

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
17.6 ° C
17.6 °
17.6 °
94 %
2.2kmh
96 %
Ned
18 °
Pon
25 °
Uto
28 °
Sre
27 °
Čet
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime