- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Pojačaće nadzor zbog povećanja požara na otvorenom prostoru(AUDIO)

Pojačaće nadzor zbog povećanja požara na otvorenom prostoru(AUDIO)

U cilјu smanjenja broja požara na otvorenom prostoru i povećanja bezbednosti građana, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je najavio da će u narednom periodu biti pojačan nadzor i obilazak terena radi pronalaženja i procesuiranja neodgovornih građana koji ne poštuju odredbe Zakona o zaštiti od požara

- REKLAMA -

Oko stotinu trideset požara na otvorenom prostoru je izbilo od početka godine do danas na teritoriji koju pokriva Vatrogasni bataljon Užice.

Vatrogasno – spasilački bataljon Užice pokriva područje Užica, Mokre Gore, Čajetine, Požege, Bajine Bašte, Kosjerića i Arilja

Vidoje Stanojević, šef smene vatrogasno – spasilačke čete u Vatrogasno – spasilačkom bataljonu Užice, napomenuo je da period toplog i suvog vremena pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru.

  • Požari na otvorenom prostoru se veoma brzo šire, mogu zahvatiti velike površine i predstavljati veliku opasnost za živote i zdravlјe građana i mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu, istakao je Stanojević apelujući na građane koji primete požar da odmah obaveste vatrogasno – spasilačku jedinicu na broj 193.

  • Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve naše građane da budu odgovorni, da poštuju zakon i da budu veoma oprezni prilikom upotrebe otvorenog plamena, poručili su iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona Užice.

Prema Zakonu o zaštiti od požara i drugim zakonima, fizičkim licima preti kazna od 10.000 do 50. 000 dinara, a pravnim licima od 300.000 do milion dinara za spaljivanje smeća na otvorenom prostoru, biljnih i ostataka strnih useva.

Podsetivši da je zabranjeno i loženje vatre u šumi na udalјenosti od 200 metara od ruba šume, iz Sektora za vanredne situacije su napomenuli da će fizička lica biti kažnena u iznosu od 10.000 do 50.000 dinara ukoliko ne poštuju odredbe zabrane spalјivanja u okviru šumskog kompleksa i na udalјenosti 200 metara od ruba šume.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime