- REKLAMA -
2.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Podrška neformalnim grupama za rešavanje problema u lokalnoj zajednici

Podrška neformalnim grupama za rešavanje problema u lokalnoj zajednici

- REKLAMA -

Program podrške neformalnim grupama omogućava da kroz projekte u iznosu od 235 hiljada dinara realizuju neku od aktivnosti i reše neki od problema u lokalnoj zajednici.

Program koji se realizuje u okviru projekta EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji koje podržava Evropska unija, a sprovodi Beogradska otvorena škola sa partnerima, predstavljen je u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Danas neformalnim grupama i zainteresovanima predstavljamo program i kako mogu da se uključe i realizuju svoje aktivnosti za programe koji budu odobreni. U Srbiji je planirano da se podrži 80 ovakvih projekata, sa iznosom od 235 hiljada dinara po projektu, naveo je Goran Đukić ispred Udruženja Forca Požega.

Neformalne grupe su sastavljene od tri više fizičkih lica, grupe građana koje su okupljene oko nekog problema.

Uloga Force u ovom procesu je da pomogne neformalnim grupama da se prijave na konkurs i u implementaciji projektnih aktivnosti koje budu odobrene. Forca će za neformalne grupe plaćati troškove koji budu nastali tokom realizacije projekta, da izveštava finansijski i programski deo i pomogne u samoj realizaciji, rekao je Đukić.

Zainteresovani se na konkurs programa podrške nefomalnim grupama mogu prijaviti do 6. marta.

Prijava je zaista jednostavna i sastoji se od šest pitanja na koje treba da se odgovori. Neke od ideja za projekte mogu da budu pokretanje kampanja, da se urade intervencije u javnom prostoru kao što su parkovi, međublokovski prostor, pešačke i biciklističke staze, podizanje svesti lokalnog stanovništva o određenom problemu, naveo je Đukić i dodao da će za deo Zlatiborskog, Moravičkog i Kolibarskog okruga biti podržano 10 projekata.

Za više informacije zainteresovani se mogu obratiti Forci Požega.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.5 ° C
2.5 °
2.5 °
98 %
1.5kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime