- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Počela prijava za upis u vrtiće preko portala eUprava

Počela prijava za upis u vrtiće preko portala eUprava

Početak upisa dece u vrtiće preko portala eUprava, najavili su direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović i član Gradskog veća za društvene delatnosti Ratko Trmčić.

- REKLAMA -

– Prijem zahteva za upis dece u Predškolsku ustanovu Užice preko portala eUprava zvanično je počeo. Zahtevi će moći da se podnesu do 20. maja kada se portal eUprave zatvara. Nakon tog roka, roditelji će imati mogućnost da podnesu zahtev za prijavu dece u vrtiće tek od 1. septembra, istakla je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

Prijem zahteva vrši se klikom na kategoriju eVrtić tako da roditelji neće morati da pribavljaju izvode iz matičke knjige rođenih niti da dostave potvrde o zaposlenju.

Roditelji iz određenih kategorija, korisnika Centra za socijalni rad, moraće da pribave potvrdu nadležnog organa za njihov status i da skenirano uverenje pošalju na mejl Predškolske ustanove Užice (vrticue@mts.rs). Sve dodatne informacije roditelji mogu dobiti preko brojeva telefona ili mejl adrese naše ustanove, istakla je Veselinka Jovanović.

Dodala je da će prijem dece u vrtiće biti izvršen od 1. do 15. juna nakon čega će biti vrtići objaviti spiskove primljene dece. Predškolska ustanova posedovaće spiskove primljene dece u svim vrtićima.

– Za dva objekta, vrtiće Poletarac i Neven, roditelji će moći da konkurišu za decu koja do 01. septembra pune godinu dana sa primljenom MMR vakcinom, a za ostale vrtiće roditelji će moći da konkurišu ako dete do 01. septembra puni 15 meseci, navela je Jovanovićeva.

Počela prijava za upis dece u vrtiće preko portala e-uprave, rok 20. maj

U planu proširenje postojećih kapaciteta

– U gradu Užicu ima 11 vrtića što je nedovoljan broj. Bilo bi dobro da se napravi još jedan ili dva vrtića kako bi sva deca bila smeštena. Trenutno se radi projekat za vrtić kod Medicinske škole kapaciteta 170 mesta dok je urađen projekat proširenja vrtića kod stadiona. Nadamo se da će se uskoro izdvojiti finansijska sredstva i da će deo postojećeg vrtića biti proširen, istakao je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

Idejno rešenje vrtića na Carini / Foto: Grad Užice

Kada je u pitanju upis dece u predškolske ustanove u okviru osnovnih škola, biće potreban izvod iz knjige rođenih koji se može preuzeti u opštini, dodao je Trmčić.

Sve objekte Predškolske ustanove Užice pohađa 2 123 dece, ali usled aktuelne epidemiološke situacije od januara u vrtiće dolazi od 55 do 60 odsto njih.

- Advertisement -
Petar Ranković
Politikolog i master student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime