- REKLAMA -
14.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Počela izgradnja suvenirnice na Starom gradu

Počela izgradnja suvenirnice na Starom gradu

- REKLAMA -

Radovi na izgradnji suvenirnice na Starom gradu počeli su danas, a prema rečima gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević trebalo bi da traju 45 dana nakon čega će užička tvrđava ponovo biti dostupna za posetioce.

Foto: M. H.

Grad Užice, Turistička organizacija Užice i Ministarstvo turizma fiinansiraju izgradnju suvenirnice sa 21 milion dinara.

U okviru prve faze predviđena je izgradnja objekta, u drugoj će biti obezbeđeni priključak za vodu i kanalizaciju, dok će u okviru treće faze biti unutrašnje opremanje, navela je gradonačelnica Užica.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Na užičkoj srednjevekovnoj tvrđavi u ovoj godini biće urađena i rekonstrukcija Vodene kule kroz projekat za koji su sredstva obezbeđena preko preko programa EU PRO plus i Grada Užica, sredstvima u iznosu od oko 900 hiljada dolara.

Sigurna sam da ćemo turističku ponudu upotpuniti sa izgradnjom ovog info centra, rekonstrukcijom Vodene kule i izgradnjom šetališta na gradskoj plaži sa desne strane koji smo predvideli da radimo u toku ove godine. Osim  infrastrukturnih projekata ove godine radićemo puno i na promociji svih turističkih lokaliteta, ali i na promocijama koje su vezane za Užice prestonica kulture Srbije gde će na platou ispred Hidtrocentrale, Staparku kao i ovde na Starom gradu biti niz kulturnih manifestacija. Na ovaj način želimo da najveće turističke simbole grada što više približimo turistima, da privučemo što veći broj turista u naš grad, rekla je Raković Radivojević i dodala da će u okviru izgradnje suvenirnice biti rekonstruisana gradska ulica i urađen plato ispred Starog grada.

Foto: M. H.

Direktorka Turističke organizacije Užice Danijela Đorđević Arsić je navela da su tokom 2022. godine na užičkoj tvrđavi imali oko 5.500 posetilaca, naredne godine blizu 11.000 posetilaca, a prema njenim očekivanja ove godine bi trebalo da bude znatno veći broj turista.

Ovaj info centar suvenirnica doprineće kvalitetnoj turističkoj ponudi kako Starog grada tako i grada Užica. Ovde će posetioci moći da kupe suvenire, ali i da dobiju sve neophodne informacije o kompletnoj turističkoj ponudi, rekla je Đorđević Arsić.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
14.6 ° C
14.6 °
14.6 °
97 %
1.4kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
20 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime