- REKLAMA -
21.3 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Počasni građanin Prijepolja biće Aleksandar Vučić

Počasni građanin Prijepolja biće Aleksandar Vučić

- REKLAMA -

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje Počasni građanin Opštine Prijepolje.

Nagradu opštine Prijepolje, 7. jula na Dan opštine Prijepolje, dobiće dr Zulkefil Bato Sadović za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje. Počasnom konzulu Republike Srbije u Turskoj Zarifu Alpu biće dodeljena nagrada za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave opštine Prijepolje.

Zahvalnicu Opštine Prijepolje dobiće Ministarstvo rudarstva i energetike na čelu sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović za izuzetan doprinos u unapređenju kvaliteta života građana opštine i ekonomski razvoj kroz unapređenje energetske efikasnosti i stabilnosti snabdevanjem električnom energijom. Potom, Ministarstvo turizma i omladine sa ministrom Huseinom Memićem za izuzetan doprinos kroz ulaganje u projekte u oblasti turizma. Zahvalnica će biti dodeljena i Kabinetu Ministra Edina Đerleka za regionalni ravnomerni razvoj u prethodnoj vladi za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju infrastrukture.

Zahvalnice će primiti i AD Putevi Užice realizacijom infrastrukturnih projekata, zatim prf.dr Radoslav Svičević za afirmaciju opštine Prijepolje u Srbiji i inostranstvu, dr Zaga Popadić za humanitarni rad i afirmaciju opštine Prijepolje i Jovo Caković za razvoj i afirmaciju sporta u opštini Prijepolje i promociju opštine u zemlji i inostranstvu.

Prema odluci Skupštine biće dodeljene i 63 novčane nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Prijepolju, nosiocima Vukove diplome, đacima koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, sportistima i sportistkinjama koji su ostvarili uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima i dobrovoljnim davaocima krvi.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, istakao je da predsednik Aleksandar Vučić i sva ministarstva nikada više nisu podržavala opštinu Prijepolje i da je ovo način da im se zahvale za svu pomoć i podršku.

Svaka opština u Srbiji bi trebalo da nominuje predsednika Vučića za ovo priznanje, jer to je jedini vid da se zahvalimo za požrtvovanost koju predsednik Vučić ima prema svim opštinama i svim pojedincima. Ja sam lično u razgovoru sa njim tražio i dobili smo sredstva za ove neke puteve što se rade i dobićemo još. Ja ne pamtim, mlad sam, ali u Prijepolju se nikada više nije radilo. Teško je sad da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo, istakao je Popadić.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
78 %
1.3kmh
60 %
Sre
26 °
Čet
26 °
Pet
28 °
Sub
30 °
Ned
35 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime