- REKLAMA -
12 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Plastenici za više od 20 poljoprivrednika Užica(AUDIO)

Plastenici za više od 20 poljoprivrednika Užica(AUDIO)

- REKLAMA -

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Gradom Užicem su raspisali konkurs kako bi dodelili bespovratna sredstva za razvoj plasteničke proizvodnje na teritoriji grada u ovoj godini.

Za konkurs je opredeljeno ukupno 3,7 miliona dinara.

Iz fondacije Divac su napomenuli da pomoć nije u novcu nego u robi i da podrazumeva nabavku plastenika za biljnu proizvodnju.

Konkursom je planirana podrška najmanje 23 poljoprivrednika koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Užice.

Foto izvor Grad Užice

Pomoć mogu dobiti i i poljoprivrednici koji žele da otpočnu ili prošire svoj posao u plasteničkoj proizvodnji.

–  Potencijalni dobitnici donacije imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini do 30% ukupne vrednosti doniranog plastenika, u zavisnosti od broja prijavljenih, navodi se u konkursu.

Predstavnici Grada Užica i Fondacije Ana i Vlade Divac sačiniće komisiju koja će proveravati dostavljene prijave, li i terenski obići one čije prijave uđu u uži izbor.

Posetivši domaćinstvo Nikitovića u Zlakusi, gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević je podsetila da je u proteklih šest godina 126 poljoprivrednika podržano sa 20 miliona dinara, od čega su 15 miliona dinara sredstva opredeljena budžetom grada Užica, a pet miliona sredstva koje je uložila Fondacija Divac programima namenjene kozarstvu, ovčarstvu, pčelarstvu i plasteničkoj proizvodnji. 
– Važno je naglasiti da korisnici plastenike dobijaju pod veoma povoljnim uslovima i da prednost pri dodeli imaju mlađi od 45 godina i žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, što se uklapa i u našu strategiju razvoja poljoprivrede u narednom periodu. Želimo da pružimo podršku mladim ljudima i ženama koje žive na selu i ne samo kroz ovakve programe, već i kroz razvoj infrastrukture, dodala je gradonačelnica.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević

 

Ivana Nikitović iz Zlakuse

Konkurs je otvoren do 29. aprila.

 

 

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
few clouds
12 ° C
12 °
12 °
62 %
4.6kmh
20 %
Pet
18 °
Sub
18 °
Ned
19 °
Pon
22 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime