- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Plasman na regionalnu Pažljivkovu smotru

Plasman na regionalnu Pažljivkovu smotru

- REKLAMA -

Ekipe predškolaca OŠ Nada Matić, učenika prvog razreda OŠ Dušan Jerković i učenika drugog razreda OŠ Nada Matić su se plasirale na regionalnu Pažljivkovu smotru, posle opštinskog takmičenja održanog 7. marta u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Užica i sekcije za bezbednost saobraćaja TŠ Radoje Ljubičić, saopštili su iz Grada Užica.

Prema rečima profesora TŠ Radoje Ljubičić Miloša Milutinovića, deca su se za takmičenje pripremala sa vaspitačicama i učiteljicama koristeći bojanke i interaktivne knjige koje su dobila sva deca u gradu.

Foto izvor Grad Užice

Više od 2000 dece predškolskog uzrasta, prvog i drugog razreda u Užicu, prema navodima iz Gradske kuće, obuhvaćeno je akcijom i projektom Pažljivkova smotra.

  • Cilj ove akcije je formiranje ispravnih stavova o bezbednom učešću u saobraćaju kod dece, jer deca kroz igru i zabavu obnavljaju dosadašnja i stiču nova znanja o saobraćaju. Dok se takmiče i zabavljaju, analiziraju se greške koje deca prave i na osnovu toga se usmerava dalja edukacija koju će dalje sprovoditi roditelji, vaspitači, učitelji, sekcija Saobraćajne škole kao i drugi nosioci aktivnosti vezani za bezbednost saobraćaja u našem gradu, naveo je Milutinović istakavši da je Savet za bezbednost saobraćaja grada Užica prepoznao unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja dece kao značajan segment u poboljšanju bezbednosti saobraćaja u gradu.

Foto izvor Grad Užice

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije je pokrenula projekat Pažljivkova smotra koji će biti organizovan ove godine u više od 70 lokalnih samouprava.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime