- REKLAMA -
1.3 C
Užice
Početna Svet Pacovi na severu Indije optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

Pacovi na severu Indije optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

- REKLAMA -

Sud i policija u jednom mestu na severu Indije optužili su pacove da su pojeli oko 500 kilograma kanabisa, zaplenjenih od dilera droge i pohranjenih u policijskim skladištima, piše  Si-En-En (CNN).

  • “Pacovi su male životinje i ne plaše se policije”, ocenio je sud u gradu Matura u saveznoj državi Utar Pradeš pošto je saznao da lokalna policija nije u mogućnosti da mu dostavi gotovo 200 kilograma konfiskovanog kanabisa koji je trebalo da posluži kao dokaz u jednom postupku.

Iz sudskih dokumenata se vidi da je od policije zatraženo da dostavi 386 kilograma kanabisa, ali je tužilaštvo u obraćanju sudu naglasilo da bi više od 700 kilograma marihuane uskladištenih po raznim policijskim stanicama u Maturi moglo biti na udaru najezde pacova.

I ovo, navodno, nije prvi put da su pacovi udarili na zaplenjeni kanabis. U presudi je navedena tvrdnja policije da su pacovi krivi za unišenje više od 500 kilograma kanabisa koji su zaplenjeni u raznim akcijama i potom pohranjeni u dve policijske stanice.

Sud je potom dao uputstvo policiji da kanabis ili proda ili da ga se otarasi.

“Pacovska je pretnja prisutna u gotovo svim policijskim stanicama. Prema tome, neophodne su mere da se konfiskovani kanabis obezbedi”, navodi se u sudskom dokumentu.

Međutim, iskazi u vezi sa redosledom događaja nakon što su pacovi, navodno, konzumirali kanabis čine se pomalo maglovitim.

Posle zaključenja sudskog postupka, policijski nadzornik grada Mature Martland Prakaš Sing rekao je CNN-u da je kanabis zapravo “uništen u pljuskovima i poplavama” a ne delatnošću pacova.

“Nigde se pacovi ne spominju (u izveštaju podnetom sudu). Policija je jedino pomenula da je zaplenjeni kanabis uništen u pljuskovima i polavama”, rekao je Sing.

Ukoliko su pacovi uistinu krivi za ono što im se stavlja na teret, sada bi se mogli ponašati opušteno, ocenjuje CNN i dodaje da je studija Univerziteta Britanska Kolumbija iz 2016. godine pokazala da glavni psihoaktivni sastojak marihuane, a to je kanabis, pacove čini lenjim.

Istraživači su obučili 29 pacova da izvedu eksperiment u kojem ovi glodari biraju između jednostavnijeg ili težeg zadatka kako bi dobili poslasticu kao nagradu.

Pacovi su po pravilu birali teži zadatak, koji sa sobom nosi i veću nagradu. Međutim, kada bi im bila data marihuana, isti pacovi bi odabrali lakši zadatak.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
1.3 ° C
1.3 °
1.3 °
99 %
2.3kmh
100 %
Sub
3 °
Ned
-3 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime