- REKLAMA -
0.6 C
Užice
Početna Slobodno vreme Otvorena izložba Slobodnije od slobode

Otvorena izložba Slobodnije od slobode

- REKLAMA -

Izložba Slobodnije od slobode otvorena je u Narodnoj biblioteci Užice, osmišljena kao omaž nedavno preminulom pesniku i piscu Milovanu Vitezoviću.

Njegov opus čini više 50 naslova i oko 200 izdanja dela različitih žanrova- od poezija, proza, romani, tv drame, književna kritika.

 

Izložbu je otvorila direktorka Narodne biblioteke Užica, Dušica Murić- Kada sumirate njegov stvaralački opus, kada shvatite da nema književnog roda i žanra u kome se nije uspešno ogledao. Kada pokušate da prebrojite junake njegovih pozorišnih komada i televizijskih drama; kada u radnoj biografiji Milovana Vitezovića  pokušate da zapamtite njegova urednička, antologičarska, profesorka i esnafska radna mesta; kada saznate na koliko su jezika prevođene njegove knjige, koliko su nagrada pobrale i koliko su čitlačkih srdaca osvojile; kada dakle, na kraju sumirate sve rečeno, onda vam izgleda sasvim prirodno da je umetniku sa takvom literaturom, tolikom kreativnom energijom, kako je pisao- tesan čitav svemir.

Mnogo toga iz tesnog svemira Milovana Vitezovića prepoznaćete na ovoj postavci, koju su znalački i sa merom istinskih knjigoljubaca priredile moje kolege Anđa Bjelić, Ilija Smiljanić i Biljana Davidovski– dodala je ona.

Član gradskog veća, Ratko Trmčić, obratio se posetiocima.

Amalija Vitezović zahvalila se u ime svoje porodice Narodnoj biblioteci, istakavši da je ovakvu izložbu iznedrio veliki trud i timski rad.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
81 %
1.6kmh
99 %
Sub
1 °
Ned
1 °
Pon
2 °
Uto
1 °
Sre
3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime