- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor

Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor

- REKLAMA -

Inovacioni biznis centar Zlatibor danas je otvoren i trebalo bi da pomogne razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru i bude podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u taj projekata, prvenstveno u opremanje centra, a Opština Čajetina je obezbedila prostor i 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je na otvaranju da je Zlatibor danas upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer razvojem tog centra sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija odlučivaće da tu započne svoje poslovne aktivnosti.

“Drago mi je što se Inovacioni biznis centar nalazi u jednom ovako novom i savremenom prostoru, kao što je Кulturni centar na Zlatiboru, sa svim onim sadržajima koji danas u Evropi imaju slični centri u većim gradovima i turističkim destinacijama”, rekao je Popović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je ocenio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je ta opština u svojim strateškim planovima predvidela razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi.

“Ako želite da budete konkurentni na tržištu morate da pratite tehnološki napredak opština najrazvijenijih zemalja. Shvatili smo da opština Čajetina može da učini nešto na tom polju i zato smo izgradili Inovacioni centar koji će pomoći našim gostima, kao i pružaocima usluga da budu u trendu i da ostanu na veoma zahtevnom turističkom tržištu. Ovde se to pokazalo održivo, i najvažnije je u ovakvim projektima da svaki uloženi novac bude vraćen”, istakao je Stamatović.

Foto izvor Opština Čajetina

Inovacioni biznis centar Zlatibor je, po rečima direktora Darka Djurovića, namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima, a pružaće podršku u zapošljavanju mladih sa teritorije opštine Čajetina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime