- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Srbija i region Otvoren EU konkurs za nagradu istraživačkog novinarstva

Otvoren EU konkurs za nagradu istraživačkog novinarstva

Saopštenje EU info mreže prenosimo u celosti

- REKLAMA -

Otvoren je konkurs za novinare iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske za dodelu godišnje nagrade EU za istraživačko novinarstvo.

Za nagradu mogu biti nominovane priče koje su objavljene ili emitovane od 1. januara 2021. do 31. decembra 2021. godine, a koje se bave slobodom izražavanja, vladavinom prava, transparentnošću, zloupotrebama moći, osnovnim ljudskim pravima, korupcijom i organizovanim kriminalom.

Nagradni fond za Srbiju iznosi 10.000 evra.

Prva nagrada iznosi 5.000 evra, druga 3.000 evra i treća 2.000 evra.

Prijave mogu poslati novinari ili grupe novinara čije priče su objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji – štampa, radio, TV, onlajn – na srpskom, jezicima manjina ili nekom stranom jeziku.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo ima za cilj da skrene pažnju i promoviše izuzetna postignuća istraživačkih novinara i poveća vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u partnerima sa Zapadnog Balkana i Turskoj.

Ovim se nastavlja realizacija projekta regionalnih nagrada EU za istraživačko novinarstvo na Zapadnom Balkanu i u Turskoj. Dodela EU nagrade deo je tekućeg projekta „Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva na Zapadnom Balkanu i u Turskoj”.

Svi partneri u projektu poseduju veliko iskustvo na polju slobode medija i priznati su na lokalnom i međunarodnom nivou kao snažne i nezavisne medijske organizacije.

Članovi žirija su istaknuti urednici, medijski eksperti i novinari, kao i izabrani predstavnici projektnog konzorcijuma, koji zadovoljavaju ove kriterijume.

Rok za dostavljanje predloga je 08. maj 2022.

Nagrade se dodeljuju godišnje u svih šest partnera sa Zapadnog Balkana i Turskoj.

Za više detalja, kontaktirajte euawards@birn.eu.com

Za preuzimanje formulara prijave, kliknite ovde.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime