- REKLAMA -
15.6 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Zlatibor/Čajetina Osnovna škola Dimitrije Tucović obeležila dan škole

Osnovna škola Dimitrije Tucović obeležila dan škole

- REKLAMA -

Osnovna škola Dimitrije Tucović u ponedeljak je svečano obeležila svoj dan. Ova čajetinska škola počela je sa radom 1887. godine, a od 1974. nosi ime Dimitrija Tucovića. Dan rođenja ovog heroja slavi se kao Dan škole.

Foto: Opština Čajetina

U Domu kulture u Čajetini juče je svečano obeleženo 137 godina rada OŠ Dimitrije Tucović. Svečanosti su prisustvovali predstavnici i đaci škola čajetinske opštine, predstavnici Opštine, javnih preduzeća i ustanova kao i mnogobrojni sugrađani.

Mi već od petka proslavljamo, znači proslava ne traje samo jedan dan. U petak je bio sportski dan. Stručno veće ili aktiv nastavnika fiskulture održali su takmičenje u fiskulturnoj sali na Zlatiboru, to je jedan turnir na školskom nivou u raznim sportskim nadmetanjima. U popodnevnim satima smo podelili nagrade učenicima, ukupno 137 nagrada. To je jedna impozantna cifra, čini mi se da smo kontinuirano u porastu sa podelom nagrada, što  znači da deca sve više rade i uče i postižu dobre rezultate. To ne znači da je 137-oro dece nagrađeno, zato što ima učenika koji su višestruko nagrađivani, ali su, u svakom slučaju, to lepi rezultati. Bilo je tu nagrada i sa republičkog takmičenja. Svima nama je to vetar u leđa za budući rad, kako učenicima, tako i nastavnicima i naravno meni kao direktoru, kaže Milka Vasiljević, direktorka OŠ Dimitrije Tucović.

Foto: Opština Čajetina

Prikladnim kulturnim programom, koji su pripremali nastavnici muzičke kulture i srpskog jezika i književnosti sa svojim učenicima, deca su pokazala koliko je njima samima značajan ovaj dan. Kroz pesmu i igru, dramsku izvedbu priče o knezu Mihailu Obrenoviću, govorenje nekih od najlepših stihova srpskih pesnika, mladi ove škole skrenuli su pažnju publike na svoj rad u sekcijama u kojima takođe postižu zapažene rezultate.

Mnogo nam znači i rad i podrška sportskih društava i klubova, tako da naši učenici su i ove godine postigli zapažene rezultate čak i u sportskim aktivnostima. To je izuzetno važno i ne smemo nikako sport zapostaviti. I želim još da kažem da se naša ekipa u futsalu plasirala na republičko takmičenje, dodaje direktorka škole.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
94 %
1.1kmh
74 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime