- REKLAMA -
-5.8 C
Užice
Početna Srbija i region Osmaci odlučuju o trećem testu u decembru

Osmaci odlučuju o trećem testu u decembru

- REKLAMA -

Učenici osmog razreda moćiće da se od 1. do 30. decembra izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta (biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija), raditi kao treći test na završnom ispitu, saopštilo je Ministarstvo prosvete, prenosi RTS.

Ministarsvo je navelo da učenici mogu da se izjasne na dva načina: pisanim putem u školi ili elektronskim putem, na portalu Moja srednja škola.

Ukoliko se učenik nakon izjašnjenja predomisli, odnosno želi da promeni predmet koji će polagati na trećem testu, to će moći da učini u školi do 1. februara 2023. godine.

Ministarstvo je navelo da s obzirom na promenu koncepta polaganja trećeg testa na završnom ispitu, promenjen je i koncept bodovanja. I prema tome učenik može da ostvari najviše 14 bodova na testu iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, 14 bodova na testu iz matematike i 12 bodova na trećem testu, ističe se u saopštenju.

Završni test na kraju osnovne škole se polaže rešavanjem tri testa iz: srpskog/maternjeg jezika, matematike i testa po izboru učenika iz nastavnih predmeta: biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija.

 

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
-5.8 ° C
-5.8 °
-5.8 °
89 %
5kmh
93 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °
Čet
-6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime