- REKLAMA -
20 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo OŠ Dušan Jerković: Važnost okupljanja i participacije u školskim aktivnostima

OŠ Dušan Jerković: Važnost okupljanja i participacije u školskim aktivnostima

- REKLAMA -

Članovi Učeničkog parlamenta OŠ Dušan Jerković iz Užica još jednom su pokazali i ukazali na prave vrednosti i važnost okupljanja i participacije u školskim aktivnostima. Da bi najmlađima dodatno ulepšali školske dane, članovi Parlamenta škole povodom Dečje nedelje, predložili su akciju prikupljanja knjiga, školskog pribora i igračaka za predškolce naše škole i za grupe dece koja idu u produženi boravak. Velika kutija nalazila se ispred biblioteke i mnogo učenika škole izdvojilo je svoje, sada prerasle igračkei slikovnice.
Članovi Parlamenta su se nekoliko puta sastajali, pregledali i rasporedili poklone za najmlađe učenike naše škole. Prikupljen je veliki broj zanimljivih igračaka, slikovnica, bojanki, slagalica, svezaka, bojica, flomastera, edukativnih igrica i kvizova. Obradovali su najmlađe drugare, predškolce i prvake iz produženog boravka. Oduševljenje najmlađih i osmesi na njihovim licima, pokazali su da je ova jedinstvena akcija bila sjajna i da deca mogu mnogo da učine jedna za drugu. Među poklonima bilo je i poneko pismo i poruka kojima su podelili i svoje lepe želje i radost.

– Još jednom se potvrdilo da članovi Učeničkog parlamenta ukazuju na značaj aktivizma i podizanja svesti svih učenika kroz ovakve akcije, – navela je koordinatorka rada Učeničkog parlamenta i bibliotekarka škole Ana Duković.
Na predlog učenika Parlamenta, prikupljena sredstva od bazara održanog prošle školske godine, raspoređena su na učenike od najmlađeg do najstarijeg uzrasta. Od prikupljenih 67.000,00 dinara kupljen je televizor za kabinet geografije, kako bi se lakše pratio materijal koji se prezentuje. Takođe, kupljene su i strunjače za decu mlađeg školskog uzrasta. Svaka učionica dobila je po dve strunjače koje deca mogu koristiti na časovima fizičkog vaspitanja.


Članovi Učeničkog parlamenta, zajedno sa koordinatorom Anom Duković i direktorkom Mirjanom Maksimović, podelili su strunjače učenicima i učiteljima. Direktorka je pozvala sve učenike da izrađuju predmete za naredni bazar koji će biti održan na proleće. Na taj način, učenici razvijaju duh preduzetništva, shvataju važnost pokretanja inicijative i raznovrsnih mogućnosti za unapređivanje kreativnih potencijala koji uvek donesu dobit za sve.
U toku je, naravno, prikupljanje slatkiša i paketića povodom Nove godine.

Mirjana R. Pejović i Ana Duković

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20 ° C
20 °
20 °
59 %
1.5kmh
5 %
Uto
35 °
Sre
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
27 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime