- REKLAMA -
24.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Organizovano čišćenje reke Lim kod manastira Kumanica

Organizovano čišćenje reke Lim kod manastira Kumanica

- REKLAMA -

Kako čvrsti otpad predstavlja jedan od najvećih problema zagađenja reke Lim, u petak, 22. septembra od Manastira Kumanica, Planinarsko-skijaški klub Kolovrat iz Prijepolja, u saradnji sa organizacijama civilnog društva iz zapadne Srbije, započeo je sa inicijativom čišćenja reke Lim od čvrstog otpada.

Pored količine otpada koje se svaki put pri visokom vodostaju zadržava na priobalju i drveću, između dva granična prelaza nalazi se i divlja deponija koju usled još uvek neuspostavljene regionalne sanitarne deponije na Severu Crne Gore, opština Bijelo Polje već decenijama koristi kao privremeno odlagalište otpada.

Ova deponija koja se nalazi na nekoliko stotina metara udaljenosti od manastira Kumanice, usled zapunjenosti i veličine, konstantno izaziva klizište međudržavnog puta i preti da se uruši u reku Lim, a zagađenje reke koje stvaraju ocedne vode sa ove deponije, nas je podstaklo da na ovaj način skrenemo pažnju javnosti da je neophodno da se što pre reši ovaj gorući međudržavni problem, naveli su organizatori akcije.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
67 %
0.7kmh
57 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sre
24 °
Čet
26 °
Pet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime