- REKLAMA -
24.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Opština Prijepolje: Obaloutvrda u Zalugu na reci Lim najznačajnija investicija

Opština Prijepolje: Obaloutvrda u Zalugu na reci Lim najznačajnija investicija

- REKLAMA -

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i načelnik opštinske uprave Miodrag Ćubić, prisustvovali su sastanku organizovanom u JVP Srbija Vode sa temom Projekti za zaštitu od poplava koji se finansiraju od strane Svetske banke na teritoriji opštine Prijepolje, navodi se na sajtu opštine Prijepolje.

Kako Srbijavode intervenišu i planiraju da investiraju u Prijepolju na više lokacija i sa znatnim finansijskim sredstvima na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je neophodno što pre sprovesti.

Jedna od najznačajnih investicija je obaloutvrda na reci Lim u Zalugu za šta je neophodno da opština u što kraćem roku usvoji Plan detaljne regulacije za deo naselja Zalug u Prijepolju u svrhu zaštite od velikih voda reke Lim. Predsednik opštine je dao garancije da će se pomenuti plan usvojiti u toku marta, navodi se u saopštenju opštine Prijepolje.

Srbijavode rade kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju (IDR; PGD i PZI) i projekat preparcelacije. Urađeno je Idejno rešenj (IDR) koje čeka usvajanje plana i neophodno ga je prilagoditi i izmeniti ukoliko bude potrebe za tim.

Paralelno se radi i na izradi i usvajanju Urbanističkog projekta (UP) desne obale reke Lim u Hašimbegovića polju. Opština po dobijanju (UP) će preduzeti sve mere da se isti hitno usvoji i prosledi Srbijavodama na dalje aktivnosti i dobijanju Odobrenja za izvođenje radova. I na desnoj i levoj obali reke Lim u Zalugu će se paralelno izvoditi radovi.

Na sastanku je dogovorena i poseta predstavnika Srbijavoda Prijepolju koji će čim vremenski uslovi budu dozvoljavali nastaviti sa radovima na reci Lim u Brodarevu. Oni će nastaviti da prave privremeni bedem kako bi se leva obala Lima zaštitila. Privremeni sanacioni radovi su priprema pred glavne radove koji će se izvoditi kada bude gotova projektna dokumentacija čija izrada je u toku.

Razgovaralo se i o vodama drugog reda, pre svega Mileševci, Seljašnici, Slatinskoj i Komaranskoj reci gde će se pored hitnih sanacionih radova raditi i na trajnom rešavanju ovih bujičnih tokova.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
67 %
0.7kmh
57 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sre
24 °
Čet
26 °
Pet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime