- REKLAMA -
11.6 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Opština Požega od marta kreće sa primarnom selekcijom otpada

Opština Požega od marta kreće sa primarnom selekcijom otpada

- REKLAMA -

Kako bi se omogućila reciklaža dela otpada i na taj način smanjile količine koje završavaju na deponijama JKP Naš dom će do kraja marta izvršiti isporuku besplatnih plavih kanti građanima. One će služiti za odlaganje suvog otpada, odnosno papira, plastike i metala dok će se ostali otpad odlagati u postojeće kante i kontejnere. Paralelno sa tim na svim mestima u gradu gde već postoje kontejneri biće postavljeni i novi u plavoj i žutoj boji. Plavi će, kao i kante iste boje, biti namenjeni za odvajanje suvog otpada dok će se u žute odlagati staklo. Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine i Ambasade Švedske.

– Opština Požega kroz ovaj projekat je dobila 4504 plave kante za odvajanje suvog otpada, 85 plavih kontejnera i 48 žutih kontejnera. Javno komunalno preduzeće će u narednom periodu izvršiti isporuku novih besplatnih plavih kanti koje će služiti za odvajanje otpada. U plavu kantu, koja će biti dopremljena na adresu svakog građanina odlagaće se takozvani suvi otpad gde spada papir, karton, plastika, metal, a sav preostali otpad odlagaće se kao i do sada u kante ili kontejnere koje građani sada koriste. Za odlaganje staklene ambalaže postavićemo žute kontejnere na određenim lokacijama u gradu. Svaki građanin će imati uputstva kako pravilno da odlaže otpad. Apelovala bih na naše sugrađane da kada dobiju besplatne kante za odvajanje otpada to zaista i rade i da pređemo na jedan ozbiljan i odgovoran način ophođenja prema prirodi, a i prema nama samima, kaže Marija Golubović iz požeškog komunalnog preduzećaza Radio Požegu.

Otpad koji se sakupi u novim kantama i kontejnerima biće dodatno sortiran na liniji za sekundarnu separaciju u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom Duboko i potom preusmeren na reciklažu.

Ka cirkularnoj priči(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
95 %
1.1kmh
60 %
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
20 °
Ned
21 °
Pon
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime