- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Srbija i region Od danas niže cene u Crnoj Gori za oko 150 proizvoda

Od danas niže cene u Crnoj Gori za oko 150 proizvoda

- REKLAMA -

U Crnoj Gori će od danas početi drugi krug akcije  “Stop inflaciji” tako da će cene više od 150 proizvoda biti snižene.

Crnogorski trgovci odreći će se procenta marže, dogovoreno je da se radi sa maksimalno pet procenta marže a negde i manje, kazao je ministar ekonomije Goran Đurović najavljujući akciju.

Akcija će trajati do kraja godine.

U Užicu se pazare proizvodi sa akcije Bolja cena

  • “U ovoj akciji biće, što se tiče velikih trgovačkih lanaca, sniženo minimum 100 artikala iz svih robnih grupa. Što se tiče malih prodavnica, one će se kretati do 50 artikala, ali imamo i lance koji su sa 150 artikala izašli u novoj akciji “Stop inflaciji”, a nagovestili su da će proširiti bazu proizvoda na preko 200″, rekao je Đurović.

Svi proizvodi koji su na akciji će biti obeleženi u prodavnicama.

Prvi krug akcije “Stop inflaciji” je trajao od kraja marta do kraja juna.

Cene hrane u Crnoj Gori od jula 2019. godine, prema podacima Monstata, veće su za 44 odsto i nastavljaju da rastu. Trgovci za to krive uvoznike i rast troškova, iako prema poreskim prijavama njima značajno raste i prihod i profit.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je doneta odluka da će biti smanjene akcize za gorivo ako se nastavi trend rasta, što znači da će cene goriva biti zamrznute na ovom nivou.

Od početka godine gorivo je u Crnoj Gori poskupelo 12 puta. Litar BMB 98 košta 1,73 eura, BMB 95 1,69 eura, eurodizela 1,65 eura.

Damjanović je najavio i da će u slučaju da dođe do poskupljenja struje, vlada dijeliti vanrednu pomoć ugroženim kategorijama stanovništva, kao i da je vlada spremna da ponovo predloži skupštini snižavanje stopa PDV-a na osnovne prehrambene artikle, ali i da je za to potrebno da parlament počne da funkcioniše.

Elektroprivreda Crne Gore i pored najava da će godinu završiti sa 100 miliona eura dobiti od nove godine namerava da povećava cijenu struje i već je uputila zahtev regulatoru.

Veće akcize na derivate nafte, duvan, alkohol i kafu

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime