- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Obuka za inspektore zaštite životne sredine iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga

Obuka za inspektore zaštite životne sredine iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga

- REKLAMA -

Inspektori zaštite životne sredine i predstavnici lokalnih samouprava iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga, u Gradskoj kući u Užicu su prisustvovali obuci za korišćenje novog softvera gReact i aplikacije  koja će, kako su naveli, omogućiti bolju komunikaciju i koordinaciju između građana, inspektora, nadležnih komunalnih preduzeća i Ministarstva zaštite životne sredine, unaprediti funkcionisanje jedinstvenog Ekološkog informacionog sistema, ubrzati mapiranje i rešavanje ekoloških problema. 

Inspektori za zaštitu životne sredine iz blizu 20 lokalnih samouprava su tom prilikom dobili mobilne telefone sa instaliranim softverima nakon čega je predstavljen rad sistema i obuka inspektora za rad na aplikaciji.

Foto izvor Grad Užice

  • Kako su objasnili predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine i firme koja je angažovana za vršenje obuke, sama aplikacija za sada funkcioniše odlično i odziv građana je na visokom nivou. Oni iz svojih lokalnih sredina šalju informacije o problemima sa kojima se susreću a koji su vezani za životnu sredinu, nakon čega inspektori utvrđuju stanje na terenu i dalje postupaju ka Ministarstvu. Naredni korak je obaveštavanje JLS o potencijalnoj divljoj deponiji, zagađenju okoline ili nekom drugom problemu i utvrđivanje nadležnosti preduzeća koje je dužno da taj problem reši, preneli su iz Grada Užica.

Najsavremeniji softver za Grad Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime