- REKLAMA -
26 C
Užice
Početna Srbija i region Digitalizacija i E-uprava Objavljeno video-uputstvo za popunjavanje informatora o radu (VIDEO)

Objavljeno video-uputstvo za popunjavanje informatora o radu (VIDEO)

- REKLAMA -

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je pripremio i na svojoj internet adresi objavio video-uputstvo za popunjavanje informatora o radu u okviru projekta “Otvoreni podaci za održivi razvoj”, koji sprovode Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Predmetnim uputstvom se, korak po korak, objašnjava postupak popunjavanja informatora o radu.

U skladu sa izmenjenim i dopunjenim Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, većina organa vlasti ima obavezu izrade informatora o radu u elektronskom i mašinski čitljivom obliku, koji se objavljuje putem jedinstvenog informacionog sistema informatora o radu.

Taj sistem vodi i održava Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, na internet adresi https://informator.poverenik.rs/pristup.

Organi vlasti dužni su da ispune ovu obavezu, pod pretnjom prekršajne odgovornosti, u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona, odnosno do 16. novembra 2022. godine.

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -
Užice
few clouds
26 ° C
26 °
26 °
28 %
3.6kmh
20 %
Čet
25 °
Pet
27 °
Sub
27 °
Ned
25 °
Pon
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime